Copilot for Business er her – til nesten dobbel pris slipper du å dele koden

Enklere håndtering av lisenser og policyer skal lokke bedriftene over til GitHub Copilot.

Github Copilot brukes av mer enn én million utviklere, ifølge Github. 📸: kode24
Github Copilot brukes av mer enn én million utviklere, ifølge Github. 📸: kode24 Vis mer

Githubs AI-baserte parprogrammerer, Copilot, har for mange utviklere blitt nærmest uunnværlig, ved å foreslå kodelinjer, funksjoner eller komplekse algoritmer – basert på både din egen og andres kode.

Ifølge GitHub brukes Copilot av mer enn én million mennesker. Nå ønsker imidlertid selskapet at tjenesten ikke bare skal brukes av enkeltpersoner, men også av store og små bedrifter og utviklerteam.

Github har derfor nå lansert GitHub Copilot for Business, som ifølge GitHub skal gjøre det enklere for bedrifter å håndtere Copilot-lisenser i bedriften. I tillegg er det flere nye funksjoner som gjelder spesifikt for Business-versjonen.

Høyere pris, flere muligheter

Den nye business-versjonen koster 19 dollar per bruker i måneden, mot omlag halvparten, 10 dollar, for versjonen som er beregnet på enkeltpersoner.

Så hva skiller de to versjonene?

Først og fremst skal Copilot for Business gjøre det enklere for bedrifter å håndtere lisenser. Nå kan bedrifter selv legge til lisenser online, selv om de ikke bruker GitHub til å lagre kildekoden sin.

I tillegg til muligheter for å håndheve policies på tvers i bedriftens utviklerteam, har Copilot for Business også fått det de kaller "corporate proxy support". Dette innebærer at Copilot fungerer med VPN-er – også med selvsignerte sertifikater. Det skal gjøre det enklere og sikrere for utviklere å bruke Copilot uansett hvor de jobber fra.

Samler mindre data

En viktig forskjell på Copilot for Individuals og Copilot for Business ligger i hvordan Copilot samler inn data fra brukerne.

Maskinlæringsmodellen i Copilot trenes opp ved hjelp av kodesnutter lokalt på PC-en og fra koderepoer som ligger hos GitHub. Mens den personlige versjonen av Copilot kan sende kodesnutter til Github og beholde disse hos seg, vil businessversjonen kun sende disse for å få forslag tilbake – men ikke lagre dem hos seg.

Dette kan gjøre Copilot for Business mer attraktivt for bedrifter som ikke ønsker å ha all koden sin tilgjengelig i åpent tilgjengelige repoer, eller som ikke ønsker at koden deres skal bli lagret hos Github for bruk til trening av Copilot-algoritmene.

Bedre AI og bedre sikkerhet

I tillegg til de nyhetene som er unike for Copilot for Business, har Github også annonsert en del nyheter som er felles for alle brukere.

For å øke mengden kode som utviklere aksepterer fra Copilot, har Github gjort en rekke ting for å forbedre kvaliteten på forslagene:

  • En oppgradert AI Codex-modell. Nye algoritmer forbedrer kvaliteten på kodeforslagene.
  • Bedre kontekstforståelse.
  • Oppdatert Copilot-tillegg til VS Code som skal gi færre uønskede forslag.

Utviklere skal også få hjelp til å luke ut sikkerhetshull og sårbarheter i koden, gjennom en AI-basert løsning som i sanntid blokkerer ut sårbar kode. Eksempler på ting som skal oppdages er hardkoding av passord og andre hemmeligheter i koden, samt SQL- og path-injections.