- Clean desk policy, kødder du med meg? Det høres «kjempe­koselig» ut!

- Meningsløst å komme på kontoret, lete etter møterom og sitte der med Teams-møter hele dagen, mener Trine Landøy.

Trine Landøy beskriver seg som en digital forretningsutvikler som jobber "der hvor teknologi møter menneske på jobb", nå som konsulent og daglig leder i sitt selskap The Easyway, som blant annet hjelper til med onboarding av nyansatte. 📸: Privat
Trine Landøy beskriver seg som en digital forretningsutvikler som jobber "der hvor teknologi møter menneske på jobb", nå som konsulent og daglig leder i sitt selskap The Easyway, som blant annet hjelper til med onboarding av nyansatte. 📸: Privat Vis mer

(Artikkelen ble først publisert 11. oktober 2022)

Vil du ha de ansatte tilbake til kontoret?

Her er mine synspunkter:

#1:

Du må gjøre kontoret til en oase, en mye bedre og gøyere plass å være på, enn å være hjemme.

#2:

Det må «make sense» å være på kontoret!

Det virker totalt meningsløst å komme på kontoret, for å så lete desperat etter et møterom, hvor du kan sitte å ha Teams-møter hele dagen.

#3:

Du kan virkelig ikke bestemme at Anne og Olav skal ha kontordager, som for eksempel mandag, onsdag og fredag. Ref. punkt #2.

#4:

Og til deg som tenker:

«Jammen, da reiser de bare på hytta på fredagen».

Ja, gjør det virkelig noe om de jobbet fra hytta på fredagen? Kanskje de trenger å jobbe konsentrert, eller kanskje de har pakket kalenderen full av teamsmøter den dagen?

#5:

Husk: Det er ikke om å gjøre livet surt for dine ansatte, men å gjøre alt du kan for at de trives og elsker jobben sin.

Og, tenk over alle dine ansatte som faktisk svarer på e-poster og jobber på kveldstid for deg og firmaet!

#6:

Clean desk policy - kødder du med meg? Det høres «kjempekoselig» ut å jobbe der! Etter hver dag, må du legge alt i en liten veske som skal låses inn i et skap. Jeg må bare le HØYT!

Du må lage oaser, gode sofagrupper, sakosekker, mye planter og farger. Og la gjerne også de ansatte lage sine små oaser, sin faste plass, hvis dere må på død og liv ha åpne kontorlandskap.

Forskerforbundet, juni 2022: «Støy i åpne kontorlandskap reduserer ytelsesevnen og øker stresset. Motsatt rapporteres det om lavere nivåer av distraksjoner og kognitivt stress i cellekontorer, sammenliknet med flerbrukskontor og åpne kontor. Det er også en klar sammenheng mellom sykefravær og økende antall brukere på kontoret»

#7:

Fyll skuffer og skap med mye snacks, mat og drikke! Jepp, det mener jeg.

Jeg tror ikke bananer, grønn te og nøtter har samme svungen, for å være helt ærlig! Du kan selvfølgelig også ha dette tilgjengelig, proteinbarer og så videre.

Men; gi de ansatte null grunner til å måtte forlate kontoret.

Et åpent kontorlandskap. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Et åpent kontorlandskap. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

#8:

Gjør det så gøy å være på kontoret at du må «gjete» de ansatte hjem etter arbeidstid.

Tenk deg den tanken! Du står formelig «pucher» de ansatt hjem og formaner dem at de må huske på familien og ta vare på seg selv. ❤️

La oss være ærlige, de fleste kontorlandskap ligner på bildet over. Ikke rart ingen har lyst å tilbake til det!