Bryter ut av bank for å lage eget selskap: «Litt skummelt»

Peer Jakob Bridge, Asbjørn Lucassen og Pål Gunnar Smådal slutter i Sparebanken Sogn og Fjordane og starter Arc Technologies AS i Førde.

Peer Jakob Bridge, Asbjørn Lucassen og Pål Gunnar Smådal starter Arc Technologies AS.
Peer Jakob Bridge, Asbjørn Lucassen og Pål Gunnar Smådal starter Arc Technologies AS. Vis mer

Peer Jakob Bridge, Asbjørn Lucassen og Pål Gunnar Smådal har starta eget firma: Arc Technologies AS.

Selskapet holder til i Førde, og blir en del av Peak Sunnfjord-miljøet der.

Alle de tre mennene bak har jobba som løsningsarkitekter i Sparebanken Sogn og Fjordane, i sju-åtte år hver.

"Litt skummelt"

- Vi har over lenger tid tenkt tanken om å skape noe selv. Da vi fikk tilbud om å være med på å bygge opp noe sammen med teknologiselskapet Invite, bestemte vi oss for å ta steget, sier Peer Jakob Bridge.

Invite er ett av selskapene i allerede nevnte Peak Sunndfjord – "eit moderne og dynamisk kontorfellesskap for gründarar, oppstartsselskap, etablerte teknologibedrifter og verkemiddelapparatet", ifølge dem selv.

Invite Guest Technology AS, som er det fulle navnet, leverer løsninger for leie og overnatting, og blir den aller første oppdragsgiveren for Arc.

- Det er selvfølgelig litt skummelt å gå fra en stor og trygg bedrift, og det er vemodig å forlate gode kollegaer i banken. Men da vi så at vi kunne få en god start for selskapet med et solid samarbeid med Invite, måtte vi bare prøve, sier Bridge.

Eks-sjefen heier

- Vi kommer til å tilby tradisjonelle konsulentoppdrag innenfor programvareutvikling. I tillegg ønsker vi å være en teknologipartner for kunden, som kan hjelpe til med å ta viktige teknologiske strategiske valg, fortsetter Bridge.

Sparebanken Sogn og Fjordane diskuterer også å bli kunde av sine tidligere ansatte. For der skal det ikke være noen vonde følelser:

- Jeg er veldig stolt av at det springer ut nye selskaper av teknologimiljøet vårt, og jeg ønskjer dem lykke til med satsinga si. At Førde får enda flere teknologibein å stå på er bra, og det var og ønsket vårt da vi etablerte miljøet vårt, at vi skulle være pådrivar for å bygge et teknologimiljø i Sunnfjord. sier teknologidirektør Reiel Haugland i banken.