Bouvets nye designsjef jobba frilans: – Men det var litt ensomt

Trine Harnes skal en gjeng blant Bouvets 70 designere. Nylig leda hun bare seg selv.

Bouvet har fått seg en ny leder av sin designavdeling – Trine Harnes.
Bouvet har fått seg en ny leder av sin designavdeling – Trine Harnes. Vis mer

kode24 meldte nylig at Heidi Borthen Nymoen går fra å lede design hos Bouvet, til å lede design hos bspoke.

Nå forteller Bouvet at de har fått seg en ny leder av sin designavdeling: Trine Harnes.

– Trines kombinasjon av kunnskap og entusiasme passer perfekt inn hos oss og skal hjelpe oss med å fortsette å lage fantastiske brukeropplevelser som skaper forretningsverdi, sier Iris Basic Krossbakken, "områdeleder for Kundeopplevelse" i Bouvet Øst, i en inn/ut-melding til kode24.

Prøvde seg frilans

Harnes har hatt sjefsroller i flere byråer som TRY APT, EGGS Design og Noa Ignite, tidligere Making Waves.

Hun har også undervist og utvikla studier i "design thinking" ved Fagskolen og Høyskolen Kristiania, og inntil nylig vært selvstendig konsulent innen prosessledelse og designdrevet innovasjon.

– Jeg ville teste frilanslivet og erfare hvordan det var å stå på egne ben som designleder. Selv om det gikk rundt økonomisk, var det litt ensomt. Jeg savnet mer faglig og sosial inspirasjon, og det å være del av et tverrfaglig miljø, og det får jeg Bouvet, sier Harnes i inn/ut-meldinga.

Fått opp øya for design

Ifølge Krossbakken er Harnes en viktig del at satsingen deres i å styrke og bygge "et av Oslo og omegns største designmiljøer", som nå har over 70 designere.

– Våre designere jobber i spennet mellom mennesker, forretning og teknologi og vi er avhengig av et godt designmiljø som bidrar og styrker tverrfagligheten til selskapet, sier Krossbakken.

– Vi ser at kundene stadig får øynene enda mere opp for hvordan designkompetanse kan bidra inn i deres leveranser, noe som åpner for mye spennende og viktig arbeid i tiden som kommer, og da er det viktig å ha med den erfaringen Trine kan tilby inn i selskapet.