Bosse tilbake til Redpill Linpro - nå ser han fri programvare overalt

- Microsoft er blitt en av de største bidragsyterne, forteller Bosse Klykken.

Bosse Klykken begynner i ny jobb som seniorarkitekt hos Redpill Linpro.
Bosse Klykken begynner i ny jobb som seniorarkitekt hos Redpill Linpro. Vis mer

Bosse Klykken begynner i ny jobb som seniorarkitekt hos Redpill Linpro.

Men også for 17 år sida var han nyansatt i selskapet.

- Da var det i slitne lokaler hvor vegg-til-vegg teppet hadde krøllet seg i hjørnene, og inngangen til kurslokalet var ved siden av pappkomprimatoren ute i bakgården. Men menneskene som jobbet der var knallbra, med Norges beste kompetanse på Linux og fri programvare, sier Klykken i en inn/ut-melding til kode24.

- Til tross for store endringer siden, har Redpill Linpro beholdt sjela si, og det er godt å oppleve.

Friprog overalt

Siden Klykken sist jobba for Redpill Linpro har han vært innom Telenor som domenearkitekt med fagansvar for kontainerteknologi, Red Hat, Jottacloud og Meteorologisk institutt.

På denne tida skal holdningene til fri programvare, som han jobber mye med, ha endra seg.

- De fleste virtuelle maskinene i Azure kjøres på Linux, og Microsoft er blitt en av de største bidragsyterne til fri programvare. Jeg har fått anledning til å jobbe på steder som fremmer fri programvare, slik som Meteorologisk institutt som bruker fri programvare på mesteparten av arbeidsstasjonene sine, Jottacloud som har enorme lagringsløsninger som kjører på fri programvare, og nå sist Telenor der kjerneplattformene for 5G er utviklet med fri programvare, sier han.

"Den åpne teknologisamtalen"

I Redpill Linpro vil Klykken jobbe med å forbedre utvikleropplevelser med automatiserte plattformløsninger og en verktøykasse i cloud native-landskapet.

Han skal også å være enda mer aktiv i "den åpne teknologisamtalen med kolleger, kunder og teknologimiljøet for å dele og lære, i tråd med delingskulturen i fri programvare", melder selskapet.

- Det er mange utfordringer å ta tak i innen plattform-utvikling, som økende kompleksitet i økosystemet, sikkerhetsaspekter som angrepsvektorer innen leveransekjeder, og det menneskelige aspektet. Dette er en evig læringsreise, med mange unike scenarier som krever sin egen tilpasning, og jeg gleder meg til å fortsette denne reisen sammen med gode kolleger og kunder i Redpill Linpro, sier Klykken.