Amerikanske Unicode Consortium lufter de nye emojiene

Emojiene er forslag fra den amerikanske ideell organisasjonen, som også kommer med avgjørelsen i september.

Blant forslagene finner vi disse syv luringene. 📸: Emojipedia
Blant forslagene finner vi disse syv luringene. 📸: Emojipedia Vis mer

Bare dager før den globale Emoji-dagen slapp Unicode Consortium en liste over emojier vi kan forvente å mot slutten av 2021.

Listen er bare et utkast, mens selve sluttvurderingen skal være klar i september, ifølge den amerikanske ideell organisasjonen Unicode Consortium.

Ideelleorganisasjonen står bak Unicode, et tegnsett som har som formål å skape et standard tegnsett for alle pc-er som støtter alle språk som er i praktisk bruk.

Oppdateringen Unicode 14.0 vil gi hele 37 nye emoji-karakterer, noe som gir 3633 ulike emojier og tegn totalt, ifølge Unicode.

I tillegg vil oppdateringen tilføye flere skriftspråk og hele 838 nye bokstaver – noe som gjør at totalt 144,697 bokstaver vil være tilgjengelig.

Vil lage inkluderende emojis

Det visuelle tegnspråket har forandret seg drastisk siden det først ble lansert da det japanske selskapet Softbank ga ut en mobil i 1997.

Nettforumet Engadget skrev i 2014 om selskapene Apple og Googles arbeid for å gjøre emojis mer inkluderende. Og i 2015 fikk ble det mulig å endre farge på en rekke av tegnene.

Arbeidet om samhold ser det ut til at Unicode Consortium tilsynelatende fortsatt tar på alvor.

Blant forslagene som er publisert vil oppdateringen kunne by på modifisering av håndhilsen-emojien, noe som åpner for kombinert fargebruk.

Teksten fortsetter under bildet.

Emojipedias samlingsbilde av forslagene for Emoji 14.0. 📸: Emojipedia
Emojipedias samlingsbilde av forslagene for Emoji 14.0. 📸: Emojipedia Vis mer

"🤝" gir Reddit-brukere hodeverk

Men hvorfor nettopp "🤝" vært umulig å modifisere?

Det spørsmålet ser ut til å ha skapt hodeverk for Reddit-brukere i årevis.

Og i fjor fortalte emoji-historiker og grunnlegger av Emojipedia Jeremy Burge til nettavisen TNW hvorfor håndhilsen-emojien er annerledes enn de andre emojiene.

Kodetrøbbel

Han tok fram utfordringen med at emojien inkluderer hendene til to personer, før han la til:

– Viss egenskapen for å støtte for ulike hudtone hadde blitt lagt til denne emojien nå, hadde det betydd at begge hendene hadde måtte delt hudtone, ettersom modifiseringen ville blitt tillagt hele emojien, altså begge hendene.

Dette skal ha vært hovedårsaken til at alle emojis med to personer eller flere ikke støttet modifisering av hudtoner i Unicodes RGI-liste, ifølge emoji-historikeren.

– Håndhilsen-emojien krever nye kodepunkter for hver hånd for å kunne støtte mikset hudtone, og dette har vært en del av framtidsplanen siden 2019.