Aller Media henter ukrainske utviklere til Norge: - Utrolig godt å ha dem på plass

Aller Media ansetter seks nye utviklere, deriblant to ukrainere og en egen sikkerhetsingeniør.

Marius Jøsok Nesset, Natasha Bezvozyuk, Øyvind Grimstad og Nils Hiorth er noen av de nye utviklerne i Aller Media. 📸: Privat
Marius Jøsok Nesset, Natasha Bezvozyuk, Øyvind Grimstad og Nils Hiorth er noen av de nye utviklerne i Aller Media. 📸: Privat Vis mer

Utviklingsavdelingen til Aller Media, som kaller seg "Tech & data", melder om en haug nye utviklere.

- Vi har fått med oss både seniorer og juniorer fra ulike bransjer - en miks av ulike bakgrunner er noe vi har god erfaring med, sier direktør for "tech"-biten av avdelingen, Sunil Nair, i en inn/ut-melding til kode24.

For ordens skyld: Aller Media eier Aller X som eier kode24.

Nils Hiorth

Nils Hiorth kommer fra en stilling som frontend-utvikler i konsulentselskapet Knowit. Nils har også tidligere erfaring fra forlagsbransjen.

- Det som tiltrekker meg med denne rollen er å kunne jobbe nærmere sluttbrukerne av produktet. Man jobber med kontinuerlige leveranser, og et utviklingsmiljø som stadig følger med, sier Hiorth.

Anders Almås
Anders Almås Vis mer

Anders Almås

Anders Almås kommer rett fra skolen, og går inn i rollen som frontend-utvikler.

- Når jeg fikk lære å kjenne folka og arbeidskulturen i avdelingen vår visste jeg at dette er en arbeidsplass for meg. Jeg er også interessert i tech-stacken som Aller Media nå har. Å få arbeide med tech som når så mange personer som Dagbladet og de andre merkevarene gjør på en daglig basis er en sterk motivasjon, sier Almås i inn/ut-meldinga.

Øyvind Grimstad

Øyvind Grimstad har flere års erfaring som frontend-utvikler i Payex.

- Jeg ser virkelig frem til muligheten å jobb med noe særs dagsrelevant i et framoverlent og dynamisk arbeidsmiljø. Der er fint å kunne være med på verdiskapning fra konsept til sluttresultat, ha mulighet til å komme med egne innspill, og ikke minst utvikle meg videre som både profesjonell datanerd og individ, sier Grimstad.

Marius Jøsok Nesset

I tillegg til de nye frontend-utviklere er det også opprettet en dedikert rolle innen devops og sikkerhet.

- Vi ser at sikkerhetskompetanse er kritisk og må inngå i alle prosesser. Det er derfor fint å få Marius til oss, sier direktør Nair.

Marius Jøsok Nesset studerer på informasjonssikkerhet på NTNU, og går inn i en rolle som sikkerhetsingeniør på deltid til han er ferdig med utdannelsen sin. Nesset har også erfaring som sikkerhetskonsulent i selskapet Watchcom.

- Jeg ser fram til det jeg tenker blir en meget givende og lærerik jobb i Aller Media. Arbeidsmiljøet virker å være veldig bra, med mange hyggelige og interesserte kollegaer. Mange av de er også veldig åpne og ivrige for å ha mer fokus på sikkerhet i framtida, noe som er alltid et pluss i mine bøker, forteller Nesset.

«Det er ikke mulig å beskrive den krisen og de personlige skjebnene som har berørt dette teamet siden krigen brøt ut.»

Natasha Bezvozyuk

- Aller Media har i flere år samarbeidet Ciklum, et eksternt utviklingsmiljø i Ukraina. Det er ikke mulig å beskrive den krisen og de personlige skjebnene som har berørt dette teamet siden krigen brøt ut. Noen fra Ciklum jobber fortsatt for oss, men fra andre lokasjoner i Europa enn Ukraina. Så er vi veldig glade for at vi har fått Natasha og Alex fra det tidligere ukrainske teamet hit til Norge, sier Nair.

- De har valgt å flytte til Oslo og jobber nå for Aller Media som fast ansatte. De kjenner godt til avdelingen og virksomheten vår, og de har vært sentrale personer i reisen som har tatt oss dit vi er i dag. Det er derfor utrolig godt å ha dem på plass her hos oss.

Natasha Bezvozyuk jobbet som backend-lead i Ciklum og fortsetter i denne rollen i Aller Media.

- Det føles som et naturlig steg å flytte og å jobbe for Aller Media i Norge. Rollen som backend-lead er utrolig stimulerende, og jeg ser virkelig frem mot den reisen vi nå fortsetter i avdelingen, sier Bezvozyuk.

Alex Chebotarsky
Alex Chebotarsky Vis mer

Alex Chebotarsky

Alex Chebotarsky har tidligere arbeidet i Ciklum med frontend-utvikling, og går nå over i en rolle for backend.

- Det er en fantastisk mulighet å få vokse profesjonelt i Aller Media med den teknologi-stacken vi har. Det føles bra at så mange mennesker over hele landet bruker de produkter som jeg personlig bidrar til. Mediebransjen vokser raskt og er veldig konkurranseutsatt hvilket gjør at vi hele tiden må utvikles og tilpasse oss nåværende behov fra brukerne, mener Chebotarsky.

- Det skjer mye spennende hos oss i Tech & Data-avdelingen og jeg er glad at vi nå har flere folk på plass i avdelingen vår, avslutter Nair.