Aleksander fra NTNU til Dintero: - Stacken var spennende

- Vi skal utfordre han med stort ansvar og muligheten til å skape noe.

Aleksander Simmersholm er ansatt som backend-utvikler i Dintero.
Aleksander Simmersholm er ansatt som backend-utvikler i Dintero. Vis mer

Aleksander Simmersholm er ansatt som backend-utvikler i Dintero.

Dintero er et norsk "fintech"-selskap, som beskriver sitt produkt som "We’ve made payments seriously simple".

Node og Docker

Simmersholm kommer rett fra skolebenken på NTNU, hvor han tok en mastergrad i kunstig intelligens.

- Jeg fikk høre om Dintero fra en bekjent. Da jeg søkte opp navnet så fant jeg god PR og fikk inntrykket av en start-up med enormt potensiale hvor jeg får mulighet til å være med å bygge noe. Etter møtet var jeg solgt! Tech-stacken var spennende og jeg så hvilken viktig erfaring jeg ville få hos Dintero, sier Simmersholm i en inn/ut-melding til kode24.

Stacken skal hovedsakelig bestå av Node.js med Typescript i backend, hostet på AWS, og en kombinasjon av Docker via Fargate og Lambda-funksjoner.

- Selv om noe av verktøyene kan bli utdatert etter tid, så er erfaringen med å utvikle en høy-stabil web-applikasjon en tidløs verdi i IT-verdenen, mener Simmersholm.

Big data

Dintero skal gjøre det de kan for å ansette flest mulig utviklere i Norge, da ansatte i andre land "kan by på utfordringer når man ønsker et høyt tempo på kultur og forståelsen av kundens behov".

- Vi er veldig fornøyde med å få Aleksander med på teamet her i Oslo. Han har en solid utdanning fra NTNU og allerede god forståelse og erfaring som backend-utvikler. Vi er glad han er fornøyd med vår moderne tech-stack og vi skal uten tvil utfordre han med både stort ansvar og muligheten til å skape noe, sier Daro Navaratnam, CEO i Dintero.

Deres nye utvikler Simmersholm skal først og fremst jobbe med big data.

- Vi vet hvor viktig innsikt og data er for våre kunder. Per i dag bruker vi dataene fra Insight-tjenesten til å lage Dashboard og rapporter i Dintero Backoffice. Vi skal utvide denne tjenesten slik at vi kan gi en mer detaljert oversikt over bruksmønstre i betalingsløsningen. Samtidig vil det også gi oss et bedre grunnlag til å ta datadrevne beslutninger når vi videreutvikler produktene våre, sier Sven Viig, frontend-sjef hos Dintero, i inn/ut-meldingen.