500 OpenAI-ansatte truer med å slutte: «Mangler kompetanse, dømmekraft, omsorg»

Og investorer vurderer å saksøke styret, etter at toppsjef Sam Altman fikk sparken.

Investorene frykter at verdien på selskapet skal synke kraftig etter de siste dagenes storm i selskapet etter at Sam Altman fikk sparken som OpenAI-sjef. 📸: REUTERS/Carlos Barria
Investorene frykter at verdien på selskapet skal synke kraftig etter de siste dagenes storm i selskapet etter at Sam Altman fikk sparken som OpenAI-sjef. 📸: REUTERS/Carlos Barria Vis mer

Investorer i teknologiselskapet OpenAI, som står bak ChatGPT, vurderer å saksøke styret etter at toppsjef Sam Altman fikk sparken fredag.

Investorene frykter at verdien på selskapet skal synke kraftig etter de siste dagenes storm i selskapet, får Reuters opplyst.

Fått jobb hos Microsoft

Flere medier har skrevet at Altman i helgen var i samtaler for å komme tilbake i sjefsstolen.

Men det var i stedet tidligere Twitch-sjef Emmett Shear som ble hentet inn av styret.

Mandag ble det kjent at Altman har fått jobb hos tekgiganten Microsoft.

500 truer med å slutte

Om lag 500 ansatte i OpenAI truer med å slutte i jobbene sine dersom ikke samtlige i styret og hele ledelsen i selskapet går av.

De ansatte skriver i et brev som Reuters har fått tilgang til mandag, at de vil forlate selskapet med mindre samtlige styremedlemmer og hele den nåværende toppledelsen går av.

– Deres handlinger har gjort det åpenbart at dere ikke er i stand til å lede OpenAI, skriver de ansatte i brevet ifølge avisen Wall Street Journal.

– Vi er ikke i stand til å jobbe for eller med mennesker som mangler kompetanse, dømmekraft og omsorg for det vi gjør eller sine ansatte, heter det videre