ANNONSØRINNHOLD

1. februar blir Per Kristian Kummermo lead software engineer i Telenor.
1. februar blir Per Kristian Kummermo lead software engineer i Telenor. Vis mer

Utvikler Per Kristian vender tilbake til Telenor: - Dette kan bli tidenes eventyr

- En av planene mine er å sette i gang med mye mer open source, og at det heller må være en grunn til å ikke gjøre ting open source enn motsatt, forteller han.

1. februar vender frontend-utvikler Per Kristian Kummermo (34) tilbake til Telenor for andre gang som lead software engineer, med fokus på frontend.

- Folk har jo spurt, “Hæh, skal du tilbake, hvorfor det?”, flirer han.

Selv forteller han at han skal tilbake for tidenes eventyr.

Fra psykologi til Telenor

Dette er nemlig ikke første gang Kummermo prøver seg i Telenor. Han har bakgrunn fra NTNU, hvor han var en snartur innom psykologi, før dataingeniør meldte seg som det soleklare valget.

Etter bacheloren bar veien videre til utviklingsbransjen. Han startet hos Sportradar som sommerstudent, fortsatte som konsulent i Capgemini, før han landet i Telenor Norge som frontend-utvikler.

I Telenor gikk reisen videre til Telenor Group og Exploratory Engineering-teamet.

- Der var "alt lov", og vi skulle finne ut hva som var nytt og spennende, forklarer Kummermo.

etter noen år i teamet ble han med å starte en startup, Lab5e, hvor Kummermo har vært i frem til nå. Men så ringte Telenor, og lurte på om han ville komme tilbake.

Tidenes eventyr

- Jeg var naturlig litt usikker selv om jeg ville dra tilbake, men etter flere samtaler med både min tidligere sjef i Telenor Bjørn Lyngstad og Telenors nye IT-direktør Torbjørn Larsen, så innså jeg at dette her vil jeg faktisk være med på, forteller Kummermo entusiastisk.

Telenor har nemlig ambisiøse planer om dagen. Målet er å lage den beste utviklingsopplevelse i europeisk skala. Det er budskapet fra deres nye IT-direktør, Torbjørn Larsen.

«Telenor skal bli best på "state of the art" software»

Larsen vil at utviklergjengen i Telenor skal bli best på "state of the art"-software. Reisen starter nå. Og den reisen vil Kummermo være med på.

- Telenor skal endres, og mange av de endringene var noe jeg ettersøkte når jeg var i Telenor forrige gang, forklarer han.

- Nå har jeg muligheten til å være med på å forme disse endringene og ta del i det som jeg mener kan bli tidenes eventyr.

Per Kristian Kummermo ved hjemmekontoret hvor han jobber til vanlig. I bakgrunnen går det i Advent of Code. Kummermo forteller at på fritida går det i buldring, gitar, 3D-printing og DnD.
Per Kristian Kummermo ved hjemmekontoret hvor han jobber til vanlig. I bakgrunnen går det i Advent of Code. Kummermo forteller at på fritida går det i buldring, gitar, 3D-printing og DnD. Vis mer

"insane" bra med Vue og Nuxt

Oppgaven til Kummermo, når han vender tilbake, blir igjen å fokusere på frontend, eller som han forklarer det selv: "sjonglere teknologi slik at vi kan løse Telenors behov så effektivt som mulig".

Som Lead software engineer skal han finne balansen mellom å lede og lytte til behov, og tilrettelegge for at produktteamene leverer så "insane" bra som de kan.

Teknologimessig har han planen klar:

- Planen er å ta utgangspunkt i Vue og interne komponentbibliotek, og gjøre disse så utrolig herlig å bruke at alt annet vil bare være ekstra arbeid. I tillegg må vi ta hensyn til at det er forskjellige behov for forskjellige stacks, så vi blir å tilrettelegge alt fra Nuxt til progressive enhancement der det gir mening.

- Kombinert med kontinuerlig forbedring av verktøykassa tror jeg dette blir utrolig gøy å jobbbe med, forteller Kummermo henrykt.

Han forteller at han gleder seg til å sette seg ned med den nye gjengen og planlegge videre.

«- En av planene mine er å sette i gang med mye mer open source.»

Open source, livsstil, og den beste work/life-balansen

Kummermo forteller at han ser for seg at å finne ut av hva som trengs og passer for Telenor fremover blir en kontinuerlig reise.

- Dette blir ikke en jobb hvor man blir ferdig å levere, men heller lever en livsstil hvor vi hele tiden forbedrer oss og utvikler de verktøyene vi bruker.

- En av planene mine er å sette i gang med mye mer open source, og at det heller må være en grunn til å ikke gjøre ting open source enn motsatt.

Dessuten er det noen goder i Telenor han er ekstra glad for å få på plass.

- Som kommende far, så er det veldig mange støttemekanismer rundt det å være forelder, noe som gjør det mye lettere å fokusere på å ha en fin work/life balance.

- Trygghet er en ting, men fri jul og påske er gull uansett hvordan du ser det. Dette gjelder alle i Telenor, og er en utrolig bra gode.