ANNONSØRINNHOLD

Torbjørn Larsen er ny IT-direktør i Telenor. Nå vil han skape den beste utviklingsopplevelsen i europeisk skala. 📸:Telenor
Torbjørn Larsen er ny IT-direktør i Telenor. Nå vil han skape den beste utviklingsopplevelsen i europeisk skala. 📸:Telenor Vis mer

Telenor skal lage den beste utviklings­opplevelsen i europeisk skala

- Vi skal være et skikkelig kult sted å jobbe. Teamene skal være trygge og gode arbeidsfellesskap på seks til ni personer. Du vil oppleve å høre til og bli lyttet til, forteller ny IT-direktør i Telenor, Torbjørn Larsen.

Det er kun få måneder siden han gikk sine første skritt på torget som Telenor-mann. Her er det alltid mye himmel. Det langstrakte torget strekker seg helt ned mot stranden, og lyset fra fjorden spiller i glassbyggene som nå er arbeidsplassen hans.

Torbjørn Larsen, Telenors nye IT-direktør, har allerede planene klar for hvordan Telenor skal gi utviklere den beste utviklingsopplevelsen i europeisk skala.

Det skal blant annet et eget team sørge for.

Developer Experience team

Larsen forklarer at å jobbe som utvikler i Telenor skal være smidig.

Byråkratiske prosesser som hindrer kreativitet skal bort, og en ny organisasjonsform skal på plass: Team Topology.

Larsen forklarer:

- I tillegg til å jobbe i tverrfaglige produktteam med kort vei fra tanke til handling, bygger vi en teknisk utviklerplattform som gjør utviklerne våre selvbetjente slik at de kan fokusere fullt på å gjøre en verdifull forskjell.

Denne utviklerplattformen skal et eget Developer Experience team bygge. Med mål om å legge til rette for smidighet hos utviklere.

Larsen som ikke ser bort fra at denne plattformen også kan bli et produkt som kan leveres til kundene våre.

- Vi skal være best på state of the art software - og data engineering, og denne ekspertisen skal vi ha på innsiden av selskapet for å være dynamiske, forklarer Larsen.

En visjon for Telenor IT

- Som utvikler hos oss skal du se blå himmel, fortsetter han.

Larsen forklarer at som utvikler i Telenor skal du jobbe sammen med andre utviklere og designere, men også sammen med business og tett på målgruppene.

Du skal oppleve å være en del av et team som utgjør en verdifull forskjell på daglig basis. Det er nemlig beviset på en endringsdyktig organisasjon, forteller en svært engasjert leder som nå legger ambisiøse planer for 2023.

«- Vi kan tilby trøkk, ambisjoner og utålmodighet.»

Stabile relasjoner og stødige team

- Jeg tror at dyktige håndverkere ønsker å jobbe i gode team som er stabile over tid. Da er det mulig å gå i dybden og skape skikkelig kule ting. Som konsulent må du ofte montere og demontere relasjoner, mens vi kan tilby en state-of-the-art teambasert utviklingsarena – og det tror jeg er attraktivt!

IT-sjefen tror Telenor kommer til å rekruttere både fra det private og det offentlige. Og til flinke IT-folk som i dag jobber i offentlig sektor, har han ett tydelig budskap (basert på egen erfaring):

- Vi kan tilby trøkk, ambisjoner og utålmodighet. Du trenger ikke vente til isbreene smelter, sier Torbjørn Larsen med glimt i øyet.

- Det er ikke mange arbeidsplasser i Norge som har en «agile at scale»-agenda med skyteknologi og moderne software engineering praksis i den størrelsen vi kan tilby, smiler IT-direktøren som ser frem til å inkludere nye, kreative og nysgjerrige medarbeidere inn i nytenkende og smarte team.

En helt unik mulighet akkurat nå

Torbjørn Larsen myser utover Fornebu-landet. Han ser lyst på 2023, og mener oppriktig at akkurat nå er en ganske sjelden anledning og en unik mulighet dersom du som utvikler ønsker å være med på noe stort.

«Vi er på en reise som tech-miljø.»

- Du kommer ikke til dekket bord. Vi er på en reise som tech-miljø. Men det er ikke ofte slike muligheter åpner seg. Du får rett og slett muligheten til å være med å forme en digitaliseringsagenda i et av Norges største selskaper, inspirerer Larsen og legger vekt på at det å jobbe i med IT i Telenor er mye mer enn å lage kul kode. Telenor er nemlig også en samfunnsaktør. Og slik verden ser ut akkurat nå, så krever dette ekstra mye av oss.

- Vi må bygge systemer som virkelig tåler en trøkk. Det betyr at vi til enhver tid må ta security - og privacy by design på alvor.

Akkurat nå videreutvikles tech-kulturen i Telenor, og IT-sjefen er overbevist om at i 2023 er Telenor faktisk det beste stedet å være for de flinkeste fagfolka i landet - i alle fall om du er typen som trives med bevegelse. Telenor har mot til å forandre, og det kreves også av deg.

- Hvis du velger Telenor nå, så kommer du til et selskap der gnisten er tent!