ANNONSØRINNHOLD

DIPS har knyttet gode kontakter gjennom Bedriftsligaen. Her fra møtet mellom DIPS og Bekk, med Herman «mV» Jensen fra Intility.
DIPS har knyttet gode kontakter gjennom Bedriftsligaen. Her fra møtet mellom DIPS og Bekk, med Herman «mV» Jensen fra Intility. Vis mer

– Det var en helt utrolig opplevelse

Sverre «coucheron» Coucheron i DIPS forteller om tidenes finale i Bedriftsligaen.

DIPS er blant veteranene i Bedriftsligaen og har drøssevis med minner fra Norges råeste bedriftsrivaleri. Fra lagets spede begynnelse i 2020 utviklet DIPS et ekte rivaleri mot blant annet annet Bekk, noe som har ført til både oppturer og nedturer. Vi har tatt en prat med Sverre «coucheron» Coucheron (27) som har vært med på det meste sammen med DIPS. Han forteller blant annet om samholdet Bedriftsligaen har skapt og om de elleville oppgjørene mot sin argeste rival.

DIPS befinner seg for øyeblikket på en andreplass i Bedriftsligaens øverste divisjon og er på skuddhold til å sikre seg en plass i sluttspillet og har gode muligheter for å sikre seg en plass på scenen på Eldorado Esportsenter lørdag 26. november når finalen i Bedriftsligaen går av stabelen.

LES OGSÅ: – Jeg tror e-sport kan bidra masse med det sosiale i en bedrift

– Det har minsket distansen mellom de ansatte

DIPS bestemte seg for å prøve lykken i Bedriftsligaen helt tilbake i 2020. Den gang var bedriften samlet i ett stort lag og rullerte på hvem som skulle få sjansen i kampene.

– Laget er en samling av spillerne som har lyst å satse litt ekstra på Counter-Strike sammen. Det hele startet ved en tråd på Slack hvor noen viste til en kode24-artikkel om en bedriftsliga i Counter-Strike og lufta interessen. Det viste seg at vi har en haug med spillere i bedriften som ønsker å møtes. Dette var under korona så vi så på det som en god mulighet til å kunne sosialisere under tiltakene, forteller Coucheron og legger til.

Sverre «coucheron» Coucheron har vært med på det meste for DIPS og er i dag lagleder for laget. Foto: Privat
Sverre «coucheron» Coucheron har vært med på det meste for DIPS og er i dag lagleder for laget. Foto: Privat Vis mer

– Vår første sesong var i 2020, hvor vi kom inn som nybegynnere. Vi spilte en stund med ett stort lag, hvor vi rullerte på lagoppstillingen for hver kamp. Dette var rundt tiden til kode24-artikkelen om en IT-liga i Counter-Strike hvor jeg mener Bekk hadde vunnet første utgave av denne.

Lagkapteinen til DIPS forteller om et lag som består av spillere fra hele landet. Det har utviklet seg til å bli et flott vennskap også utenfor jobbsammenheng.

– De fleste av oss kjente ikke hverandre i det hele tatt. I DIPS har vi kontorer over hele Norge, og mange av oss var nye og hadde derav ikke møtt hverandre før. Noen av spillerne delte kontorer, men de fleste var nye fjes. Med tiden har dette utviklet seg til gode vennskap hvor man har besøkt hverandre på tvers av lokasjoner på fritiden, og flere av oss spiller andre spill sammen også. For mange tror jeg at dette er en arena hvor man får sosialisere på jobb, og det har knyttet sterke bånd mellom spillerne.

Her er det første DIPS-laget samlet. Fra venstre: Håkon «Snikanes Ulltæppe» Finstad, Lars-Håkon «Reodor» Nystad, Sverre «coucheron» Coucheron, Martin «vexioz» Eggesvik og Halvard «Award» Pettersen. Foto: Privat
Her er det første DIPS-laget samlet. Fra venstre: Håkon «Snikanes Ulltæppe» Finstad, Lars-Håkon «Reodor» Nystad, Sverre «coucheron» Coucheron, Martin «vexioz» Eggesvik og Halvard «Award» Pettersen. Foto: Privat Vis mer

Interessen for å delta i Bedriftsligaen har økt jevnt siden deltakelsen først ble initiert. I tråd med den økte interessen har DIPS sett seg nødt til å melde på flere lag.

– En stor endring som har skjedd for vår del er at vi ble for mange spillere for å kunne delta med bare ett lag. Under tiden vår i bedriftsligaen har vi måttet utvide antall lag to ganger, og er nå på hele tre lag totalt! For førstedivisjonen har vi utviklet oss stødig som spillere sammen, hvor vi har måttet stå i både oppganger og nedganger. Som kollegaer er det mange som ikke ville hatt kontakt uten denne flaten siden man er på forskjellige team og avdelinger, så det har definitivt bidratt til å minske distansen mellom de ansatte, forklarer 27-åringen som mener interessen kan spores fra topp til tå i DIPS.

Lagkapteinen er også takknemlig for støtten DIPS har vist ved deltakelsen i Bedriftsligaen.

– Det har vært et stort engasjement i bedriften til Bedriftsligaen gjennom alle årene vi har vært med. Det er blitt en stor e-sport-ånd i DIPS og det er noe vi setter utrolig stor pris på. Gjennom hele bedriften er det bare positivitet å spore, helt fra daglig leder og til utviklerne. Stort sett hver gang jeg møter daglig leder så spør han hvordan vi ligger an og ønsker en oppdatering, så dette er noe vi brenner for. Jeg er også veldig takknemlig for at HR anerkjenner dette som et godt sosialt alternativ og at man verdsetter e-sport og gaming blant de ansatte.

LES OGSÅ: Storebrand samles rundt e-sporten

– Det var definitivt høydepunktet

DIPS’ lange reise i Bedriftsligaen nådde sitt absolutte høydepunkt allerede i ligaens første sesong høsten 2020 da laget hadde tatt seg til finalen. På motsatt banehalvdel stod ingen ringere enn Bekk i det som skulle bli tidenes kamp i Bedriftsligaen historie. Etter å ha tapt de to første kartene mot Bekk og med kniven på strupen, gjorde DIPS det umulige og snudde oppgjøret. Etter en intens finale, som varte i nærmere fem timer til sammen stod til slutt DIPS med pokalen og sitt første og eneste seriemesterskap. Og rivaleriet mot Bekk, det var såvidt i gang.

DIPS har knyttet gode kontakter gjennom Bedriftsligaen. Her fra møtet mellom DIPS og Bekk, med Herman «mV» Jensen fra Intility.
DIPS har knyttet gode kontakter gjennom Bedriftsligaen. Her fra møtet mellom DIPS og Bekk, med Herman «mV» Jensen fra Intility. Vis mer

– Jeg har spilt mye Counter-Strike i mitt liv, men det var definitivt høydepunktet! Det å kjempe seg tilbake i en finale med en reverse sweep er det morsomste vi har gjort som lag. Vi har jo skjønt med tiden at vi ofte starter litt tregt, men her beviste vi for oss selv at selv om vi kanskje starter litt sent så er både kampånden, lagånden og stemningen på topp. Det var utrolig morsomt å komme på jobb dagen etter og få alle kommentarene fra andre ansatte som hadde sett på. Her var det en haug med folk som aldri hadde sett på Counter-Strike før, men hadde vært våken for å se på finalen. Vi startet rundt 19:00 og var vel ferdig mellom 00:00 og 01:00 en eller annen gang. Det var en del trøtte tryner dagen derpå, spøker Coucheron.

– Denne kampen knyttet oss veldig sammen som lag og personlig synes jeg det var en helt utrolig opplevelse. Det som stakk seg mest ut her for min del var evnen vår til å takle presset, og at vi klarte å holde stemningen på topp med smil, humor og godt humør. Jeg tror ikke det var gitt at vi alle skulle ha det så gøy samtidig som vi lå under 0-2, men dette bidro definitivt til at vi kjempa oss tilbake til en 3-2. Jeg må skryter litt til Bekk for en fantastisk kamp, legger DIPS sin lagkaptein til.

LES OGSÅ: Endelig er Bedriftsligaen i gang

I den påfølgende sesongen stod igjen DIPS og Bekk på hver sin halvdel. Denne gangen fikk Bekk sin revansje og vant finalen. Coucheron forteller litt om hvordan det var å stå på som tapende finalist.

– Det var en tøffere sesongavslutning for vår del, men stemningen var enda på topp. Det er klart man tenker på situasjoner man burde tatt eller ting man kunne gjort annerledes, men for vår del hadde vi det utrolig gøy. Denne sesongen var Bekk rett og slett det sterkeste laget. Vi har nok lagt inn en god del mer øving for å slå Bekk i etterkant av denne, og det er alltids gøy med en rival.

Rivaleriet har vært av den vennlige sorten mellom DIPS og Bekk som i etterkant av alle oppgjørene har møttes.

– Det morsomme er at vi ved en senere anledning har møtt hele laget til Bekk etter en av dagene på NDC for pils. Så et ekstra punkt jeg vil skryte av som har vært overraskende for meg er vennskapene vi har skapt på tvers av lagene. Her var også Herman «mV» Jensen fra Intility med, så det var en utrolig trivelig kveld.

Coucheron forteller at laget har arrangert noen sosiale arrangement knyttet opp mot e-sport, men møter størst interesse når laget sender sine kamper direkte på Twitch.

– Vi arrangerte noe online under korona, men i etterkant har vi ikke hatt større samlinger rundt dette. Siden vi er en bedrift som har kontorer over hele landet og hjemmekontor, så har vi fokusert på å annonsere kampene og la vår interne Discord stå åpen. Her er det ofte gjenger samlet for å se på de direktesendte kampene. Internt i laget vårt sender også Martin «vexioz» Eggesvik kampene våre, hvor chatten ofte er full av ansatte i DIPS.

Coucheron mener e-sport kan være en viktig del for å knytte sosiale bånd innad i en bedrift.

– Jeg tror på at sosial bredde er utrolig viktig for å dekke de sosiale behovene i en bedrift. E-sport for oss har vært en unik mulighet til å knytte kontakt på tvers av team og lokasjoner sammen, og skape vennskap som ellers kanskje ikke hadde funnet sted. Det at det er så lavterskel å være med, og at alle er velkomne til å delta har gitt oss en utrolig stor bredde i gruppen. Det er en utrolig god arena for å møtes etter jobb og prate sammen. En av spillerne våre har til og med sagt at det at vi hadde e-sportlag og han hadde blitt kjent med alle disse flotte menneskene i bedriften var en stor del av grunnen til at han ønsket å jobbe i DIPS. Så det er ingen tvil for meg om at dette bidrar positivt sosialt på alle plan, avslutter lagkapteinen som håper på å få vise seg frem på scenen på Eldorado Esportsenter lørdag 26. november når finalen i Bedriftsligaen skytes i gang.