ANNONSØRINNHOLD

Her er Storebrand samlet på Haven for sluttspill i Bedriftsligaen. Foto: Endre Stølsvik
Her er Storebrand samlet på Haven for sluttspill i Bedriftsligaen. Foto: Endre Stølsvik Vis mer

Storebrand samles rundt e-sporten. Ble kjent med lagkameratene gjennom Bedrifts-ligaen.

For tre sesonger siden startet Storebrand reisen sin i Bedriftsligaen. I sin debutsesong i 3. divisjon ble alt som var av motstand feid til side før laget nå har etablert seg i 2. divisjon.

Ligaspillet har ført til økt interesse for e-sport innad i bedriften og forut høstens sesong har Storebrand meldt på sitt andre lag i Bedriftsligaen, som et lavterskeltilbud til de ansatte som har fattet interesse for e-sport og Counter-Strike.

LES OGSÅ: Endelig er Bedriftsligaen i gang

Tilfeldigheter samlet laget

Opprettelsen av bedriftslaget i Counter-Strike ble av det noe tilfeldige slaget for Mc Tiernan og Alvsaker. De to kollegaene oppdaget tilfeldigvis en melding i bedriftens felles kanaler og meldte seg på. Der ble de kjent med tre av lagkameratene som holder til i Oslo.

– Det var noen som la ut om Bedriftsligaen på Slack og lurte på om noen var interesserte i melde oss på. Det startet litt kaotisk ettersom vi undervurderte oss selv litt og kastet oss inn i 3. divisjon, forteller Mc Tiernan humoristisk.

– Jeg visste ikke at han hadde spilt Counter-Strike heller, legger Mc Tiernan til og nikker i retning Alvsaker.

Vegard «Lembert» Alvsaker (til venstre) og Kevin «Xelion» Mc Tiernan (til høyre) er de to spillerne som holder til i Rogaland. Foto: Kristian Fjeld
Vegard «Lembert» Alvsaker (til venstre) og Kevin «Xelion» Mc Tiernan (til høyre) er de to spillerne som holder til i Rogaland. Foto: Kristian Fjeld Vis mer

Deltakelsen i Bedriftsligaen vekket interessen hos enkelte i Storebrand og plutselig oppstod initiativet til et nytt lag forteller Mc Tiernan.

– Plutselig var det en som spurte om vi kunne melde på et ekstra lag. Dette ble riktignok et lavterskeltilbud hvor de skulle sikte seg inn mot den laveste divisjonen slik at hvem som helst kunne være med.

Vennskapet innad i Storebrand-laget har vokst med sesongene, kan duoen fra Stavanger fortelle om.

– Vi er ute å besøker gutta på Lysaker når vi drar innover mot Oslo og har hatt flere middager sammen, forteller Mc Tiernan.

– Vi har også samlet laget til sluttspillet både gjennom at vi tok turen til dem på House of Nerds på Vulkan og motsatt når vi var på Haven her i Stavanger, sier Alvsaker.

Laget fikk en enkel reise i sin første sesong sammen, men opplever at motstanden har vært mye jevnere etter opprykket.

– Første sesongen var jo fullstendig overkjøring i alle kampene, utenom en, og det er ikke gøy for noen. Nå er alle kampene jevne. I fjor tapte vi de første tre kampene før vi vant resten og sluttspillet, skryter Mc Tiernan som mener jevne kamper er det morsomste med Bedriftsligaen.

Her er Storebrand samlet på Haven for sluttspill i Bedriftsligaen. Foto: Endre Stølsvik
Her er Storebrand samlet på Haven for sluttspill i Bedriftsligaen. Foto: Endre Stølsvik Vis mer

Økt interesse rundt e-sport

Selv om spillerne har samlet seg alle fem i forbindelse med sluttspillet har Storebrand også hatt en bedriftskveld på Haven for alle sine ansatte, og har dermed presentert bedriften for spillverden. Mc Tiernan og Alvsaker mener dette har bidratt positivt for Storebrand.

– Vi hadde hele kontoret oppe på Haven for en bedriftskveld med turnering i Counter-Strike. Det var veldig artige greier. Vi har også hatt en bedriftspresentasjon for studentene på UiS og på Haven hvor vi satte opp konkurranser i Mario Kart, FIFA, F1. Det fikk vi utrolig god respons på, forklarer Mc Tiernan.

Slik ser tabellen ut for Storebrand etter 2. serierunde. Foto: Skjermbilde: Bedriftsligaen
Slik ser tabellen ut for Storebrand etter 2. serierunde. Foto: Skjermbilde: Bedriftsligaen Vis mer

– Vi har hatt veldig mye engasjement rundt de kommenterte kampene hvor folk sitter hjemme. Spesielt den kampen mot DHL forrige sesong var veldig populær, legger Alvsaker til.

Mc Tiernan opplever at interessen for e-sport har økt i takt med deltakelsen i Bedriftsligaen.

– Internt så har vi fått veldig gode tilbakemeldinger. Fra HR-avdelingen har det vært gode tilbakemeldinger ettersom Storebrand er i samarbeid med Bifrost. De prøvde å utfordre oss mot det laget. Ikke i Counter-Strike, men League of Legends. Det var ikke aktuelt, ler 33-åringen.

– Hva har Bedriftsligaen vært for dere?

– Det har vært en veldig kjekk arena for oss som er glad i å konkurrere. Vi får litt mer seriøsitet i det, forteller Alvsaker.

– Jeg vet at på Lysaker så har de et veldig utbredt aktivitetstilbud, med fotball, basketball og så videre. Men det er ikke så mye her i Stavanger enda. Bedriftsligaen har dermed vært en av de viktige sosiale tilknytningene for oss.

Mc Tiernan mener bedriften har fått mye ut gjennom å delta i Bedriftsligaen.

– Jeg synes det er artig at man minsker avstanden fra vest og øst gjennom noe sånt. Vi får litt mer kontakt med en annen del av bedriften gjennom noe slikt. Det virker også som det blir ganske mye engasjement fra flere deler av bedriften når kampene kommenteres. Det er mange som liker å følge med, og synes det er artig å få med seg oppdateringer, avslutter McTiernan.