Dette var uken for Hello Kitty bugs 🐛og utrente metrologer.
Og 66 260 ting skjedde i React-verdenen!
Babel 7.8.0
For de som er fan av spørsmålstegn i koden sin, så støtter den nye versjonen av Babel nå hele den nye ECMAScript 2020-standarden, uten bruk av ekstra plugins.
Det vil si — nå kan du både optional chain’e og nullish coalescing’e til du blir blå i trynet, og Babel vil skjønne akkurat hva det betyr. Selv om du kanskje ikke selv gjør det, siden det er ganske nye konsepter for deg og du enda ikke har tatt dem i bruk.
Les mer om hva denne nye versjonen innebærer her!
Yarn 2
Oppfølgeren til Yarn 1 er ute, til stor fanfare(?). Her er det mye nytt, inkludert noen breaking changes, et bedre alternativ til npx (yarn dlx), bedre lesbarhet og ekstra funksjonalitet for deg som bruker workspaces funksjonaliteten til yarn.
Dette er en nokså stor versjon, og ettersom alle hater endringer, så betyr det jo selvfølgelig at ikke alle er 100 prosent fornøyde.
Altså at hele sulamitten er implementert i Prolog er jo kult, men jeg tenker at jeg hadde trengt det på 70-tallet og ikke på 20-tallet. Sebastian McKenzie, mannen bak yarn v1, gir iallefall noen motiverende ord til denne nye versjonen.
There are other solutions that are more maintained, sustainable and reliable. Yarn v2 will be a disaster and I do not have any faith or trust in the current maintainer.
— Sebastian McKenzie (@sebmck) September 24, 2019
For å se akkurat hva en oppgradering innebærer, så kan du lese den omfattende bloggposten til den sittende yarn-maintaineren her.
React Cheatsheet
Om du som meg har problemer med å huske enkel syntax, vanlige patterns og generelt sett trenger enkel boilerplate for å komme i gang, så er endelig løsningen her!
Denne relativt lange, men veldig konsise “jukselappen” hjelper deg over dørstokkmila som er React-programmering.
«Jeg blir nok til å slå opp i denne de neste gangene jeg skal lage en React-context.»
Jeg blir nok til å slå opp i denne de neste gangene jeg skal lage en React-context eller en custom hook, sånn at jeg slipper å google meg i hjel. Les gjennom (og lær deg!) den i sin helhet her.
D3 Dashboard Tutorial
Har du alltid hatt lyst til å lære deg D3, men har blitt litt redd når du ser på eksemplene som finnes på den offisielle nettsiden? Da er du ikke alene.
Heldigvis er det noen som har hørt våre rop om hjelp, og lagd denne finfine introen til D3. Her kan du ganske kjapt lære deg hovedkonseptene bak D3, og dermed kan du endelig skrive D3 på CV’en din. Det kommer iallefall jeg til å gjøre!
Takk for denne gang, så sees vi igjen neste uke!
Jenny får Telenor.no over på Vue med Nuxt
Møt Ukas Koder Jenny Bonsak (26), som håper vi kan bli flinkere til å be hverandre om hjelp.