Visste du at deler av Windows er koda i React Native?

ForrigeUke: Og nå har React Native fått enda bedre dokumentasjon.

Dette var uken for hærverk av skilt ⛔️, mat har blitt stjålet av rovdyr 🦁, og en ny hot versjon av JavaScript kom 🔥.

Og 7 294 ting skjedde i React-verdenen!

React Native 📱

Ingen store releaser fra React Native denne uken, men litt fun facts skal vi nok klare å hoste opp!

Windows 10
React Native blir stadig mer og mer brukt over alt, men det er når de “gamle” og kjente selskapene tør å bruke det at det viser seg hvor kult det er. Visste du at blant annet Windows 10 sin mail- og kalenderapplikasjon er skrevet i React Native? Det syns jeg er morsomt!

Dokumentasjon
Jeg har et elsk/hat forhold til dokumentasjon. Det er veldig greit å ha når du setter deg inn i noe nytt og det er utrolig deilig med dokumentasjon som er så forklarende at du slipper å gå på side 2 i Google-søket. Men noen ganger kan det være litt stress å skrive. Det som er så utrolig kult da er når man får ryddig dokumentasjon servert på et gullfat! En kul dame ved navn Rachel Nabors har nemlig gitt oss noen aktuelle sider med dokumentasjon for React Native:

Utrolig kjekt for de av dere som vil se litt mer på React Native!

Gatsby Builds 🏗

Det var ikke så mye releaser forrige uke, men litt nypublisert lesestoff skal vi alltids klare å gi dere!

Kyle Mathews fra Gatsby har skrevet om hva de prøver å oppnå. Blant annen nevner han Gatsby Builds, som skal være veldig raskt og greit for kontinuerlig deploy for Gatsby applikasjoner. Som de skriver, ved “sofistikert caching” (🤓), oppnår de en byggetid som er 60 ganger enn andre lignende verktøy.

CSS — før og nå👩🎨

Har du noen gang tenkt på hva CSS egentlig har gitt oss? Ja, det kan være litt kjipt noen ganger med tanke på at det er 1 000 måter å løse et problem på, og ofte ender man opp med mye duplikate regler. Jeg vet i hvert fall jeg tar det for gitt.

Men når jeg ser hvordan ting var før, da har min takknemlighet til CSS blitt vekket til live igjen. Ta en titt på denne bloggposten om hvordan ting var i gamle dager før CSS og hvordan det har utviklet seg.

Inspirasjon? 👾

Det er vanskelig å være kreativ. Og hva er vel bedre enn litt inspirasjon til hva du kan lage med React? Det er bare fantasien som faktisk setter grenser, så en rå fyr ved navn Luke Miller har rett og slett laga et Stacker arkadespill! 🕹 Det anbefales å sjekke det ut!

Hvis du har laga noe kult så send det gjerne til meg på twitter! Kanskje det blir med i neste post! 👊

Dette var alt for denne ukens <ForrigeUke />! Håper dere likte det, også skrives vi igjen snart! 👩💻💥