Utvikleren bak core-js sitter nå i fengsel

ForrigeUke: Core-js risikerer å ikke bli oppdatert på 18 måneder, guide til vanilla JavaScript, ny versjon av React Native.

📸: Markus Spiske / Unsplash
📸: Markus Spiske / Unsplash Vis mer

Dette var uken Trump ga seg selv 10/10, vi mimret tilbake til Kodekampen og Musikk Norge er på listene i utlandet 🎶.

Og i tillegg har masse gøy skjedd i frontend-verdenen!

Til alle nybegynnere og kunnskapssøkere 👩💻

I tilfelle du ikke har fått det med deg, ForrigeUke har utvidet scopet til å inkludere hele frontend-spekteret 🎉 Likevel vil vi ikke kaste dere ut i nytt farvann med én gang, så vi starter dagens post med nyheter fra det kjente og kjære, React.

Hvis du fortsatt knoter litt med Hooks, Context, andre React spesifikke elementer eller lurer på hva i all verden jsx egentlig er? Da kan vi anbefale denne ca. 2 timers guiden til React.

Hvorfor ikke bruke påsken på å endelig forstå, og med det mestre, React? Eller skal du kanskje på hytta? 😏

Not so vanilla after all 🍨

Nå som du har bokmerket kurset til Kent, la oss geleide deg over til JavaScript.

Det er mye mer man kan gjøre med vanilla JS, enn man kanskje er klar over. Visste du for eksempel at du kan lage draggable elementer eller at du kan gå tilbake til den tidligere siden uten å bruke React sin Navigation? 😯 Ikke jeg heller!

Her finner dere en samling artige kodesnutter som viser hvordan. Tror jeg og skal bruke påsken på disse to fiffige introene.

React Native 0.62

Dere har ventet lenge på denne oppdateringen, og nå har den endelig kommet! Selv i disse koronatider velger Facebook å lansere den, for å respektere alle bidragsytere som har lagt inn mye tid og masse arbeid. Så, som Jan Thomas sier, shout-out til dere, for, for en stor release!

Det er mye store forandringer, men to av dem er: React Native fjerner propTypes og AccessibilityStates blir overflødig. Den første betyr at vi går mer over til compiletime-sjekking, som er supert for oss TypeScript fans. Neste har mer en personlig påvirkning, for den siste uken har jeg brukt tid på UU og med det brukt AccessibilityStates, som i denne releasen ble fjernet 🤦. Jaja, god grunn til å lære seg det som tar over 💪.

«Jaja, god grunn til å lære seg det som tar over.»

Sjekk ut hele releasen, og for moro, ta gjerne en titt på changelog’en.

core-js-utvikleren i fengsel

Helt til slutt vil vi avslutte denne posten med en liten tanke.

Denne nyheten har roamet nettet en stund, men det er vel den siste uken diskusjonene har blusset opp. Vi snakker selvfølgelig om core-js, som nå risikerer ingen oppdateringer på 18 måneder. Tror du at du blir påvirket av dette? Ta en titt her.

Kort oppsummering av saken: core-js er et veldig populært bibliotek, med ca 26 millioner nedlastinger hver uke. Det blir vedlikehold av én mann. Denne mannen sitter nå i fengsel, og skal sitte der i 18 måneder.

I dette tilfellet var man heldig, det finnes én annen mann som har full tilgang. Men hvor mange slike biblioteker finnes det, og hvor mange er man avhengig av i dag i produksjon? 🤔

Siden du har kommet helt ned hit, til veis ende, har du vært så fantastisk og lest igjennom hele! Tusen takk for det 🙌 Håper du synes det var noen morsomme, og kanskje lærerike, minutter, så sees vi igjen neste uke 👋