State of JS: Svelte overrasker

ForrigeUke: Svelte-hype, når du bør bruke Redux, Bloomberg til TypeScript, bedre monorepos og mer Server Components.

📸: <a href="https://unsplash.com/@benofthenorth?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Ben</a> on <a href="https://unsplash.com/s/photos/lego?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
📸: Ben on Unsplash Vis mer

Dette var uka for the long game ⌛︎, the forever game ⏳og da Vetle tok over jobb-instaen. 😬

Og 751 ting skjedde i frontend-verden!

The results are in!

Årets store spørreundersøkelse for oss frontend-fiends — State of JS — er endelig klare for å dele resultatene sine, og det var mye spennende å lese!

En av de største overraskelsene for meg var hvor populært Svelte var blant utviklere! Det var det rammeverket som flest utviklere var veldig imponert over — selv flere enn React!

Nok et hint om at det kan være verdt å gi Svelte en sjanse på neste hobby- eller jobbprosjekt.

Ellers — ta en titt på resten av undersøkelsen! Masse spennende ting å lese 🤩

Når man burde bruke Redux

Jeg har vært veldig glad i Redux veldig lenge, men da hooks og det nye context-API-et kom, var jeg ganske kjapt ute med å droppe Redux på de fleste prosjektene jeg jobbet med.

Det virka litt overflødig, rett og slett!

Det finnes riktignok fortsatt bruksområder for det å bruke noe så “avansert” som Redux, og hvem er vel egentlig bedre til å forklare det enn mr. Redux Mark Erikson.

I denne bloggposten går han gjennom når det kan være smart å bruke noe ala Redux, og når det kan være greit å bruke context eller bare helt vanlig useState. Anbefales!

Hvordan Bloomberg bruker TypeScript

Om du ikke jobber i finansbransjen, så er kanskje Bloomberg bare en tidligere presidentkandidat for deg. For finansbransjen så er det et veldig viktig verktøy for å kunne kjøpe, selge og ellers jobbe med aksjer.

Den siste tiden så har Bloomberg jobbet med å skrive om hele kodebasen sin til TypeScript, og det har visstnok verdt litt av en reise.

Dette er en skikkelig spennende artikkel jeg kan anbefale på det sterkeste å lese!

Bedre monorepos

Har du jobbet med et monorepo før? Det å ha flere prosjekter i samme Github-repo kan være veldig praktisk av og til, men det kan føre med seg ganske mye trøbbel også.

Lerna og Yarn Workspaces har gjort sitt for å forbedre opplevelsen, men det er fortsatt ganske mye arbeid å få noe opp og kjøre.

Det kan nok være derfor Jared Palmer, karen bak TSDX og Formik, har begynt å arbeide med et godt pakkeprodukt som gjør at det blir hakket enklere å jobbe med! Hils på TurboRepo 👋

Det er fortsatt ikke helt klart for prime-time, men det begynner å nærme seg!

Enda mer Server Components

Når React slipper nye ideer, så blir det mye hype. Det tror jeg at jeg skrev for to uker siden også, men det stemmer visst fortsatt.

Denne uken er det Vercel — firmaet bak NextJS — som har laget en fin oppsummering av hva server components vil ha å si for NextJS-apps, og hva du burde vite om dem før du prøver dem!

Tusen takk for at du leste hele artikkelen! Det var det vi hadde denne uken. Prates 👋