Snart bedre Server-Side Rendering i React

ForrigeUke: Hint fra Ambramov, Material-UI v4, react-testing-library 7 og Facebook-redesign.

📸: Med Badr Chemmaoui / Unsplash
📸: Med Badr Chemmaoui / Unsplash Vis mer

Dette var uken med to mandager, to fredager og to søndager, da flystreiken endelig tok slutt og da strømforbruket til USA så en plutselig økning på ca 600 000 kW som en følge av at lysstyrken på millioner av TVer sannsynligvis ble skrudd opp minst 50% i halvannen time søndag kveld/natt til mandag (grovt og sannsynligvis ekstremt unøyaktig overslag gjort av undertegnede).

Og minst 5 ting skjedde i React-verdenen!

Fra episode 3 av Game of Thrones (obs, spoiler!). 📸: HBO
Fra episode 3 av Game of Thrones (obs, spoiler!). 📸: HBO Vis mer

Redesign av Facebook.com

Facebooks store, årlige konferanse F8 gikk av stabelen denne uken, og en av de største nyhetene er et helt nytt design av Facebook.com. Dette gjelder ikke bare visuelle endringer, der hele teknologi-stacken er endret for å forbedre ytelsen på klientsiden. Se hvordan Facebook-teamet har tatt i bruk de nye featurene i React, GraphQL og Relay i denne talken fra konferansen.

SSR (Server-Side Rendering) og React = ❤?

Det er aldri trivielt å skulle implementere SSR i en webapplikasjon, og det har så langt vært lite fokus fra React-teamet på å forbedre implementasjonen eller brukeropplevelsen. React-superstjernen Dan Abramov hinter derimot i en tweet til at dette snart kommer til å endre seg!

Betaversjon av Material-UI v4.0.0 ute

Ny major-release av det mest populære komponentbiblioteket til React nærmer seg med stormskritt, og utviklingen er nå i en betafase.

Lite og simplistisk test-bibliotek for React-appen din

Det er nok få utviklere som med hånden på hjertet kan si at de digger å skrive tester, men gjort riktig kan det heve kvaliteten på applikasjonen din og potensielt spare deg for mye tid brukt på feilsøking i etterkant.

react-testing-library er et lite og hendig bibliotek som gjør det lett å teste React-komponenter, og versjon 7 er nettopp sluppet. Major-releasen ser ikke ut til å medføre store endringer, men oppdaterer biblioteket med nyeste versjon av moderbiblioteket dom-testing-library.

Ukens podcast

Google-utvikler Houssein Djirdeh gjester denne ukens episode av React Podcast, hvor han blant annet prater om vanlige ytelsesfeller å unngå og tips til ytelsesforbedringer (for eksempel verdien av hooks!) i React-apper, samt hvordan han lagde den mest populære GitHub-appen for Android/iOs med React Native— GitPoint.