Slik skal React utvikle seg i 2019

ForrigeUke: React 16.x Roadmap, Overreacted-blogg, historien bak React-Redux og julekalender-bonanza.

📸: Simon Abrams / Unsplash
📸: Simon Abrams / Unsplash Vis mer

Dette var uken vi fikk smake årets første Oslo-snø ⛄️, Ken Wheeler dro på litt🥊, og verdens kleineste photoshoot tok sted.

Og 12 345 skjedde i React-verdenen!

Julekalender-o-rama

Desember er julekalenderens måned, og det betyr mye kule artikler for oss som er interessert i tech! React-miljøet er heldige nok til å ha to av dem!

react.christmas 🎅 (shameless self plug)

Fjorårets suksess med julekalenderen min react.christmas gjentas i år igjen — men denne gangen har jeg fått hjelp av hele React-faggruppen til Bekk! Vi er allerede på dag 3, og vi har linet opp 24 små og nette artikler som gir deg et lite tips hver dag. Ta turen innom, da vel!

(og PS — om du skulle være interessert, har vi også julekalendere for JavaScript, Elm og sikkerhet også!)

react.holiday 🎄

Om du vil lese enda mer, har React Podcast-sjef chantastic laget en nyhetsbrev-versjon av sin kalender, react.holiday. Det er litt samme konsept — et tips eller en mini-guide om React hver dag. Anbefales også å få med seg!

Roadmap for React 16.x 🔥

React har vært gjennom en ganske turbulent tid i det siste — med mange nye APIer, features og muligheter. Noen føler kanskje litt frustrasjon over at mange av de tingene de har lært seg snart ikke gjelder lenger, og at React blir mer og mer et rammeverk istedenfor et lite view-bibliotek.

Disse frustrasjonene har React-teamet tatt til seg, blant annet gjennom en sinnsyk RFC-prosess, og har nå oppsummert med et såkalt roadmap for det neste året.

Kort oppsummert har vi allerede fått Suspense for code splitting i 16.6, og kan forvente oss React Hooks, Concurrent Mode og Suspense for datahenting i henholdsvis Q1, Q2 og Q3 av 2019. Med andre ord er det store muligheter for at det er nok å skrive om her i <ForrigeUke /> i lang tid fremover 😅

En spennende utvikling er at klasser kan bli dratt ut til sin egen pakke (slik som create-react-class har blitt.

Til slutt ser vi at både Suspense, Hooks og Concurrent Mode er på vei til både server-side rendete apper og React Native — men der er det fortsatt et lite stykke igjen.

Uansett så er det spennende at veien fremover nå er kartlagt — og merk at React 17 ikke engang står på plakaten enda!

Ny blogg: Overreacted 😍

React-boss Dan Abramov er også i skrivehumør for tiden. De siste par dagene har det kommet tre dypdykk i hvordan React er bygget opp, og hvorfor de har gjort de valgene de har gjort.

Han er innom hvorfor vi må kalle super(props) i konstruktøren på klassekomponenter, hvordan React skiller mellom funksjons- og klassekomponenter, og hvorfor alle komponent-elementer har en $$typeof -property!

Historien bak React-Redux 📖

Om du synes historien bak hvorfor APIer har blitt som de er blitt, så vil du nok sette pris på denne. Redux-maintainer Mark Erikson har satt seg ned og skrevet en lang artikkel om pakken react-redux , og hvorfor den i dag er som den er.

Det var det for denne uken! Masse lesemateriale om du har tid og lyst :) Takk for at du tok deg tid til å lese denne episoden av <ForrigeUke />  —  og velkommen tilbake neste uke