Slik lar du Lobo-T fikse språket: - Rått!

ForrigeUke: Nytt bibliotek for oversettelser, Docz 2 er ute, tips om hooks og julekalender-o-rama.

📸: Daniel Cheung / Unsplash
📸: Daniel Cheung / Unsplash Vis mer

Dette var uken der Tesla-aksjene sank 🚙, drivstoff ble litt dyrere ⛽️, og Ford v Ferrari hadde premiere på kino 🏁.

Og 12 288 ting skjedde i React-verdenen!

Julekalender-o-rama 🎅

Det kan nok hende du har fått det med deg, men i tilfelle du ikke har det så forteller jeg det likevel! Om søndagen lanserte vi noe vi er utrolig stolte av: og det er nemlig det at vi har lansert ikke en, ikke to, men 12 julekalendere! Så, hver dag i denne koselige adventsperioden slipper vi tolv artikler hver dag om ulike emner.

Vi har rett og slett skrevet noen artikler om skyen, maskinlæring, produktutvikling, UX, Javascript, CSS, React, Elm, Open Source, sikkerhet, Kotlin, funksjonell programmering og Java. Det blir totalt 288 artikler når julen ankommer. Så hvis du trenger noe å lese på i jula, så kan du jo sjekke ut bekk.christmas!

React Hooks 🎣

Det har kommet noen fine artikler denne uken!

Blant annet har Amelia Wattenberger gitt oss en artikkel på hvilket mindset vi bør ha før vi gjør om en klassekomponent i React til en funksjonell komponent med hooks. En ting ho skriver som jeg er enig i er at useEffect ikke nødvendigvis er én-til-én kobling til de tidligere lifecycle metodene vi brukte “før i tiden”. Sjekk ut artikkelen, jeg likte den godt!

Hva med useState vs useReducer? Hvilken skal man bruke når? Globalt eller Lokalt? Austin Malerba har skrevet en finfin artikkel hvor han redegjør for sine meninger om hvorfor man bør bruke useState i stedet for useReducer.

Hva skjer ellers i React-verdenen?

Vi er glade i å referere til Twitter! Det har dere kanskje fått med dere.

Selveste Dan Abramov har vært ute å teaset litt med Concurrent Mode igjen og hvordan det påvirker Server Side rendering, slik at individuelle React-komponenter kan bli interaktive selv om ikke all JavaScript’en er lastet:

Brian Vaughn er også på tweeter’n igjen angående hva vi kan få i det nye “React profiling”-prototypen:

Docz 2 er endelig ute!

Bruker du docz i noen prosjekter for å dokumentere koden din? De slapp nemlig versjon 2 forrige uke! I denne versjonen baserer de seg nå på Gatsby i stedet for et eget byggesystem de brukte tidligere.

Lobo-T 🤖

Forrige uke ble det releaset et nytt bibliotek for å håndtere språk i React-applikasjoner. @leile/lobo-t ble laget av en gjeng som var litt lei de andre eksisterende oversettelse-løsningene og laget heller noe selv som løser problemene dems 💪. Rått! Biblioteket gir deg et typesikre oversettelser basert på hvilket språk du vil ha, ved bruk av TypeScript.

De var ute etter å samle alle språkressursene i en fil, enn å ha de spredd ut i flere separate filer. De ville også ha typesikre verdier når man sender inn i “dynamiske” tekststrenger. Så si du har denne tekstressursen:

const texts = {
  header: {
    nb: 'Dette er en header',
    en: 'This is a header',
  },
  activeUsers: count => ({
    nb: `Det er nå ${count} aktive brukere`,
    en: `There are now ${count} active users`,
  }),
};

Og du vil bruke den i koden din, så er det så enkelt som:

return (
  <div>
    <h1>{t(texts.header)}</h1>
    <p>{t(texts.activeUsers(5))}</p>
  </div>
);

Det jeg syns er spesielt bra med dette er måten den bruker activateUsers på å sende inn tallet, og ikke er avhengig med {{ count }} som typisk i18n-js bruker.

Det ble ikke en altfor lang ForrigeUke denne uken, for vi er fortsatt litt på julekalender-kjøret! Vi kommer sterkere tilbake neste gang, dere får ha en fin juletid også skrives vi plutselig! 🤶