Slik får du Hot Module Reloading og sveiping i React

ForrigeUke: Vis endringer i React-appen uten å laste hele på nytt, og resten av de viktigste nyhetene fra uka som gikk.

📸: Guilherme Stecanella / Unsplash
📸: Guilherme Stecanella / Unsplash Vis mer

Dette var uken for sneaky katter 😼, en fantastisk kunstinstallasjon 🤯 og en haug med folk som sliter litt 🤦♀️️.

Og 2019 ting skjedde i React-verdenen!

Sjekkliste for ytelse i 2019

Smashing Magazine er en av ledende publikasjonene for webutviklere på nettet, og i forrige uke ga de ut deres fantastiske og altomfattende guide til ytelse på weben i 2019.

Denne sjekklisten oppdateres årlig med nye tips og triks, og er et must-read om du skal optimalisere appen din. Denne veldig fyldige artikkelen tar deg gjennom hvordan du kan optimalisere bilder, JavaScript og stiler, og ikke minst hva slags mål du burde sette deg. Hopp inn og les deg gjennom!

¡Hola FBT!

Om du noensinne har prøvd å oversette en webside eller app til flere språk, vet du at det er mange feller å gå i. Du må huske å designe for internasjonalisering, men selv da kan det være veldig klønete å få til for eksempel dynamiske tekster.

FBT er Facebook sitt egne verktøy for oversettelse av React-apper. Nå har det blitt open-sourcet, slik at du kan dra nytte av den samme teknologien i dine apper! Den bruker en ganske forståelig deklarativ syntaks, og kommer med varme skussmål fra bl.a. React-teamet.

Les mer på hjemmesiden deres!

Hot Module Reloading i Create React App 🔥

Har du også irritert deg over manglende støtte for såkalt hot module reloading i Create React App? Heldigvis er dine irriterte dager snart omme!

Versjon nummer 2 av Create React App inkluderer nemlig støtte for såkalte Babel Macros, og nå er det noen som har laget en for den populære boilerplaten fra Facebook og co.

Importer hot fra react-hot-reload.macro , og wrap applikasjonen din for å vise endringer i appen uten å laste siden på nytt!

Sveip-håndtering på 1–2–3!

En av de tingene som gjør weben hakket mindre smooth enn native apper, er sveipe-håndteringen. Det er vanskelig å sveipe på en mobil webapp, uten at man opplever hakking eller å gå tilbake til forrige side (jeg ser på deg, Safari!).

Naturbarn og kodeninja Paul Henschel, som tidligere har kommet med animasjonsrammeverket react-spring, har nå slått på stortromma igjen med biblioteket react-with-gestures!

Ting blir fortsatt ikke helt 100 % perfekt, men alt i alt gjør dette jobben med å håndtere sveiping, snurring, klyping og draing mye lettere. Dette er versjon 4, og kommer selvfølgelig med hooks-støtte!

JavaScript January!

Etter en relativt innholdsrik desembermåned, skulle man tro at folk slappet av litt mer på innholdsfronten i januar. Heldigvis stemmer ikke det i det hele tatt.

Skyadvokat og Microsoft-tryne Emily Freeman kurerer websiden JavaScriptJanuary.com for andre år på rad, og her er det masse kult å lese! Det er allerede masse artikler å lese der, så ta turen innom!

Det var det for denne gangen! Tusen takk for at du leste hele veien — og velkommen tilbake igjen neste uke :)