Sjekk ut nye React-three-fiber v4

Fast refresh i CodeSanbox, populære UI-biblioteker, "Goodbye, Clean Code", Preact 10.2.0 og ny utgave av Three.js-verktøyet. - Rått! synes ForrigeUke-redaksjonen.

📸: github.com/react-spring/react-three-fiber
📸: github.com/react-spring/react-three-fiber Vis mer

Dette var uken for voksdukker 🤭 og triste saker 😟.

Og 314.159 ting skjedde i React-verdenen!

CodeSandbox får fast refresh by default ⚡️

Fast Refresh har vært ganske 🔥 i det siste — og CodeSandbox er ikke noe tregere når de nå har denne featuren by default for alle sandkasser med React 16.9.0 eller nyere. Til og med tidligere ute enn Create React App! 🚀

Du kan lese mer om Fast Refresh i React Native-dokumentasjonen her.

…og noen kjekke tilleggskommentarer fra Dan Abramov i denne Github-tråden.

Populære UI-biblioteker 🎨

Selv om det er gøy å lage React-komponenter har du sikkert kjent på behovet for å spare tid ved å ta i bruk eksisterende komponenter andre har laget. Det har i alle fall jeg! Ikke bare sparer det deg for masse tid, men man kan stort sett være trygg på at komponentene innehar høy kvalitet, er mer eller mindre ferdig-stylet hvis du ikke ønsker å gjøre endringer, og har— alt etter populariteten — et større community i ryggen.

Dan Abramov tvitret denne i forrige uke, hvor han spør Twitter-følgerne sine om deres favorittbiblioteker når det kommer til UI i React-økosystemet:

Twitter-tråden ble en slags oppsummering av populære biblioteker hvor blant annet Theme UI, Reach UI, Material UI og Ant Design viste seg å være favoritter. Hva likes angår var det allikevel Chakra UI som viste seg å være mest populært:

Prøv de selv og se hvem du liker best!

Goodbye, Clean Code — Dan Abramov

Mer content fra Dan! I denne bloggposten forteller han om en hendelse da han skrev om koden til et team-medlem fordi den ikke fulgte DRY-prinsippet (Don’t Repeat Yourself). Noe han senere skulle angre på.

Det er lett å get carried away når det kommer til å abstrahere kode. Bare fordi noe kode er duplisert betyr ikke det du eller bør lage en generisk metode for det. Dan kommer med mange gode poeng som jeg anbefaler å ta en titt på.

Josh virker også enig i det og oppsummerer det bra:

react-three-fiber v4 💥

Klar for å ta animasjonene dine til et nytt nivå? React-three-fiber er en React (og React Native) renderer for det WebGL-baserte 3D-biblioteket for JavaScript: Three.js. Den gir deg muligheten til å bygge dynamiske scene graphs ved å lage deklarative, gjenbrukbare komponenter som responderer på state-endringer. Det er rått!

Versjon 4 kom forrige uke og var — som du kan se — spekket med features!

Uten mer snakk så synes jeg du skal gå inn å sjekke ut de råe demoene deres og bli mind-blown🤯

Preact 10.2.0 🙌

Sist, men ikke minst, tar vi med oss at Preact har kommet med ny minor-versjon.

Er du en bruker av dette lettvektsbiblioteket kan du glede deg til en ny hook useErrorBoundary som lar deg catche alle errors som blir kastet fra alle barnekomponenter. Basically hook-versjonen av ComponentDidCatch. Ved siden av det og den vante runden med bugfiksing kan man nå også lazy-loade alle typer exports, ikke bare default-typen.

Dett var dett forrige uke hadde å by på! Takk for følget og på gjensyn neste uke 👋