📸: Aral Tasher / Unsplash
📸: Aral Tasher / Unsplash Vis mer

Sett opp VS Code for React-utvikling

ForrigeUke: Bedre drag-n-drop, Hooks-oppskrifter, Rawact og tips til det beste VS Code-oppsettet.

Dette var uken for smartfisk 🐟, årets hipstertweet og internetts 25-års jubileum 🎂.

Og 1987 ting skjedde i React-verdenen!

Enda bedre drag-n-drop

Det å dra elementer inn på, ut av eller rundt på skjermen, er ikke en spesielt enkel øvelse. Her har biblioteket react-beautiful-dnd gjort ting mye enklere, og de har endelig kommet ut med en etterlengtet ny versjon — nummer 10 i rekken.

På toppen av feature-lista er bedre ytelse. en enda smartere kollisjonsalgoritme, og ikke minst — mye bedre å bruke med tastaturet.

Ta en titt både på release-siden deres og i denne twitter-tråden for mer informasjon og flere detaljer:

En hook om dagen er bra for… magen?

React-miljøet har ikke kastet bort tiden siden Hooks ble introdusert for et par uker siden. Det har kommet haugevis av artikler som introduserer, forklarer og diskuterer nytteverdien til hooks (jeg bidro selvfølgelig til problemet selv), og det virker ikke som det vil ta slutt med det første.

Forrige uke kom det to ting jeg synes er verdt en notis i denne nyhetsbulletin:

useHooks.com er en ny webside skråstrek nyhetsbrev, som legger ut en ny “oppskrift” hver dag om hvordan man kan implementere familiære mønstre som hooks.

Kattepersonen og Khan Academy-utvikler Josh W Comeau har også gjort en fantastisk innsats — også med hooks — men her er det selve brukeropplevelsen som virkelig imponerer. Jeg tror ikke jeg skal si noe mer enn at du burde ta en titt, både på GIF-en og koden bak:

Rawact — React uten React?

React er et utrolig nyttig verktøy for å lage fantastiske sider, men det er også relativt stort. Rawact er laget av Webpack-sjef Tobias Koppers, og har som mål å kvitte seg med hele runtimen til React, som et byggsteg!

Rawact går gjennom koden din, beregner seg frem til de DOM-manipulasjonene som skal til for å implementere det samme du har i React-koden din uten React i det hele tatt. Dette gjør at du slipper unna en god del kilobytes — men også potensielt ofrer endel performance i visse situasjoner.

Uansett — veldig spennende prosjekt som jeg gleder meg til å følge fremover.

Les om motivasjonen her, og følg diskusjonen på Reddit.

Sett opp VS Code for React-utvikling!

Hvis du bruker VS Code til å skrive React-apps, er du ikke alene. Lyft-utvikler Elad Ossadon har laget en fantastisk samling av utvidelser, fonter, temaer og alt annet du måtte trenge for å virkelig være en ræser på kodefronten.

Det er 6 minutter av livet ditt du garantert tjener inn i løpet av dagen!

Det var det for i dag! Tusen takk for at du leste, og tusen takk for at du klapper litt også. Vi sees igjen neste uke for denne ukens… forrige uke. Eh. Ja.

Takkhej 👋