Se Revel (10) på React Rally-konferansen

ForrigeUke: Alt fra React Rally, det siste Twitter-dramaet og nye DocsPage.

Revel (10) på React Rally-konferansen. 📸: React Rally / Youtube
Revel (10) på React Rally-konferansen. 📸: React Rally / Youtube Vis mer

Dette var uken for en genial oppfinnelse 🍜, en skuffende, men relaterbar live-kodingsesjon 👨💻 og ReactStreet Boys hadde sin første konsert 🎤😲.

Og 2 000 ting skjedde i React-verdenen!

Twitter-drama! 😱

Forrige helg var et stort spetakkel på React-Twitter — et spetakkel som overskygget det meste annet.

Det finnes gode oppsummeringer av hva som egentlig skjedde der ute, men kort forklart så var det noen som mente at en prominent React-utvikler hadde vist et nynasistisk symbol i en talk for et år siden, og andre som mente det bare var tull. Sluttresultatet var en haug med skikkelig sinte folk i steile fronter mot hverandre, og mange folk som var skikkelig lei seg.

Reacts good guy Dan Abramov deaktiverte Twitter-kontoen sin for å ta seg en liten pause, og jeg tror flere hadde gjort smart i å gjøre det samme (undertegnede inkludert).

Akkurat nå virker det som det er litt stille etter stormen, og folk prøver å summe seg litt. Vi får håpe React-Twitter finner en måte å finne sammen igjen over det vi alle digger —kunnskapsdeling, samhold og hooks!

React Rally 😍

Mens det var krig på Twitter, var det kjærlighet i lufta i Salt Lake City, hvor den årlige React Rally-konferansen ble avholdt.

Det var selvfølgelig live-streams også, og du kan finne begge dagene nedenfor.

Selv om begge disse er uredigerte live-streams er det masse goodies å gå igjennom. Mine favoritter var 10-år gamle Revel på dag 1 og Kent C. Dodds på dag 2. Jeg har ikke sett resten enda, men jeg tipper de andre talksa er fantastiske de også.

Dag 1 av React Rally Vis mer
Dag 2 av React Rally Vis mer

A sticky situation 🏏

Visste du at det ikke finnes noen event for når position: sticky; slår inn i CSS? Ikke jeg heller, men det gjør det visst ikke. Heldigvis finnes det selvfølgelig en måte å løse det på, og denne artikkelen gir deg en fantastisk innføring i hvordan du løser denne problematikken.

Om du ikke er veldig interessert i sticky-events, så anbefaler jeg allikevel at du tar en titt på denne artikkelen. Den tar deg steg-for-steg gjennom hvordan du lager relativt avansert funksjonalitet med hooks, og det er mange teknikker her som du kan bruke senere.

Dokumentasjon ble plutselig litt enklere 📃

Jeg har jobbet med mange designsystem og komponentbibliotek opp gjennom tidene, men det å lage god dokumentasjon har alltid vært en stor utfordring. Selv om man har brukt gode verktøy som Storybook eller Styleguidist, så har det å lage bruksdokumentasjon alltid vært litt tricky. Frem til nå! 😲

«Lar deg skrive markdown-dokumentasjon rett i JSX-en din.»

Folka bak Storybook har virkelig gønna på i det siste, og lanserer et konsept de kaller DocsPage. Dette verktøyet lar deg skrive markdown-dokumentasjon rett i JSXen din, og auto-generere lettleste dokumentasjonsnettsider rett fra dine eksisterende “stories”.

Jeg gleder meg til å teste det ut. Sjekk den offisielle lanseringsposten her.

Chats with Kent 🎙

Dette er ikke heeeelt nytt, men siden vi ikke har nevnt det tidligere så tar vi det med allikevel. Kent C. Dodds har laget en hel rekke med intervjuer i podcast-form, som både er interessante, sjarmerende og lette å høre på.

Kentern har virkelig dratt på på gjestelista, og har prata med alt fra Dev.to alumn Ali Spittel til Dan Abramov. Masse morsomme talks — jeg har hørt samtlige og gleder meg til sesong to allerede!

Det var det vi hadde for denne uken! La oss håpe Twitter-crowden roer gemyttene til neste uke, og at vi har masse gode nyheter å melde igjen da 🤗 Until then 🤠