React Router-skaper deler alt om ruting

ForrigeUke: Dan Ambrov forklarer dev-mode, Ryan Florence forklarer routing, Tyler McGinnis forklarer hooks. 💡

📸: Alan Hardman / Unsplash
📸: Alan Hardman / Unsplash Vis mer

Dette var uken for rolige bassengbeats 🎵, en skikkelig Oslo-skur ⛈ og en litt aggressiv måke 🍦.

Og 217 ting skjedde i React-verdenen!

Hvordan funker egentlig dev-mode i React?

React er kanskje et av de bibliotekene jeg kjenner som tilbyr den beste utvikleropplevelsen. Om man skriver eller gjør noe feil, så får man beskjed om hva man burde gjøre for å fikse problemet.

Men hvordan fungerer det egentlig?

React-tryne Dan Abramov har skrevet en liten artikkel som forklarer hvordan det fungerer i React, og hvordan du kan begynne å gjøre det samme i din egen kodebase. God lesning for en tirsdagsmorgen!

Alt Ryan Florence vet om UI Routing

For de som ikke kjenner navnet, så er Ryan Florence en av folka bak React Router, Reach Router og en rekke fantastiske workshops. Med andre ord, så kan han en ting eller to om routing i frontend-verdenen.

Han har nå startet arbeidet sitt med en lang artikkel (nærmer seg en bok) om hva han kan om routing i UI-verdenen, og har kommet ganske så godt i gang også. Han deler fremskrittene sine dag for dag, og du kan følge med på denne gisten.

Løp og les!

React DevTools + CodeSandbox = ❤

CodeSandbox er blitt en flott måte å lage og dele små kodesnutter på, men det har vært litt klønete å debugge. Det ser det ut til å være slutt på snart.

Denne integrasjonen kommer til å gjøre det veldig mye lettere å finne ut hva som feiler i diverse kodeeksempler. Vi gleder oss mer og mer til denne nye versjonen av React DevTools!

Tyler introduserer hooks

Det finnes mange introduksjoner til React Hooks der ute nå, men få er enklere å følge enn denne til Tyler McGinnis. Han har skrevet en kort introduksjon til hvordan Hooks fungerer, og hvorfor du burde bry deg.

Det er shameless reklame for kurset hans med samme navn, men jeg har hørt av naboen at det kurset er verdt penga ($25 for en måneds tilgang), så det kan visst anbefales.

Uansett, artikkelen er gratis, så ta en titt om du har tid!

Død over defaultProps!

defaultProps er en fin måte å gi fallback-verdier til påkrevde props i React — men det ser ut til at deres dager er talte — i alle fall for funksjonskomponenter. Matan Borenkraout har skrevet en artikkel om hvorfor de er foreslått deprecated, og hva som kan erstatte dem. En godt skrevet artikkel som er verdt tiden din!

Det var det vi hadde for dere denne uken! Tusen takk for nå, og velkommen tilbake denne uken (altså, neste). 😄