React Router + Reach Router = Sant

ForrigeUke: Routerne som slår seg sammen, Immer, stop-runaway-react-effects, prop-drilling og Podcast-o-rama.

📸: Oskar Yildiz / Unsplash
📸: Oskar Yildiz / Unsplash Vis mer

Dette var uken for en Ramen hotfix 🍜, den mest casuale mannen på internett 🚶 og det norskeste du har sett (gratulerer med dagen!).

Og 1 751 814 ting skjedde i React-verdenen!

React Router + Reach Router = Sant

React Router har vært det mest populære routing-biblioteket til React så lenge jeg kan huske. Det har utviklet seg jevnt og trutt, og har fått et ganske fint og solid API. I det siste har det derimot fått en utfordrer fra innsiden —Reach Router.

Reach er nemlig det nye selskapet til React Training’s egen Ryan Florence. Han var også en av de som var med å lage React Router — men nå har han skiftet fokus. I det siste har han brukt tiden sin på å lage gjenbrukbare komponenter som gjør det enklere for folk å lage universelt utformede apper.

Konkurransen har nok vært bra for et relativt modent router-marked, for nå ser det ut til at de to bibliotekene slår seg sammen.

Resultatet ser utrolig interessant ut. Det er en rekke nye og spennende features, og en veldig gradvis migrasjonsplan på vei.

En spennende endring i APIet er at man nå er ansvarlig for å fokusere innhold selv:

Jeg gleder oss til de slipper en beta, så jeg får testa ut disse nye spennende APIene!

Immer + useReducer = Elegant

Immer er ikke bare tysk for “alltid”, det er også et bibliotek som lar deg skrive immutable oppdateringer til dype objekter på null komma niks.

Latter-aficionado Harry Wolf har skrevet en nydelig liten artikkel som viser hvordan man kan bruke dette populære biblioteket sammen med den innebygde React-hooken useReducer for å gjøre bruken SVÆRT fancy. Anbefales på det sterkeste (og virkelig bare to-tre minutter lesning).

Stopp! 🛑

En lei side-effekt med side-effekter laget av den innebygde React-hooken useEffect er at man lett kan ende opp i uendelige løkker. En side-effekt kan oppdatere tilstanden, som igjen kjører side-effekten — og så er man i gang.

Mormoner og Twitters hyggeligste bruker Kent C. Dodds har laget et lite bibliotek som sier ifra om du ender opp en slik “uendelig løkke”. Den heter stop-runaway-react-effects , og du burde bare begynne å bruke den med en eneste gang.

Borring ⚡️

Mens vi er innom unge Doddsy, så tar jeg med en artikkel han skrev denne uken også.

Denne artikkelen diskuterer litt rundt såkalt prop-drilling (det å sende en prop ned til en lavere komponent uten å bruke den selv), samt når man burde og ikke burde bruke det. Veldig rask og enkel artikkel du kan lese mens du sitter på do, for eksempel. Hvis du leser på do, da. 🚽

Podcast-o-rama

Som vanlig, er det en hel rekke spennende podcasts denne uka.

Jon Rohan er en spennende type. Han jobber for GitHub, og sysler blant annet med komponentbiblioteket deres. I denne ukens versjon av The React Podcast prater han litt om hvordan GitHub jobber for tiden, og hva de bruker React, CSS-in-JS og annen spennende teknologi til.

Jeg glemte å nevne forrige ukes epiosode også — tidligere nevnte Kent C. Dodds hadde en fantastisk episode om hvordan han har bygget sin karriere. Her er det mange veldig konkrete tips å hente! Noen er litt vel amerikanske for oss her på berget — men mye fungerer selv for oss!

The Undefined Podcast er min favoritt-podcast for tiden — og de skuffer ikke denne uken heller. Vertene Jared Palmer og Ken Wheeler tar godt i mot Square’s Jackie Luo, som prater om alt mellom Vue og React, og hvordan man kan prøve å opprettholde en god balanse mellom arbeid og fritid.

De legger ut podcastene sine i video-form også nå, som kan anbefales på det sterkeste! 😎

Den siste podcasten denne uken er fra Software Engineering Daily — og er et langt intervju med Dan Abramov! Absolutt en podcast jeg anbefaler at du hører gjennom. Her er det mye React-historie og andre morsomme facts du kan bruke på React-pubquizen din.

Det var det vi hadde for denne uken! Tusen takk for meg — velkommen tilbake neste uke. 👋