React møter D3 via Airbnb

ForrigeUke: Jukselapp for React, Unngå prop-drilling med Slots og mye mer.

Jukselapp for React

Denne uken kom det ut en god gammeldags jukselapp for React-utviklere som falt i smak på det store internettet. Den oppsummererer de aller fleste konseptene på null komma niks, og kan være en veldig fin ressurs for både studenter, utviklere som holder på å lære seg React, og folk som har jobbet med React før, men som trenger en kjapp oppfrisker.

På mange måter er denne “jukselappen” en rask oppsummering av React-dokumentasjonen, som kanskje er akkurat det du trenger for å komme deg videre. Anbefalt lesning!

Unngå prop drilling med slots

Slots er kanskje et kjent uttrykk om du jobber mye med Vue. React-folk som meg selv er ikke like godt kjent med konseptet, men det betyr ikke at det ikke kan være nyttig i en React-kontekst heller!

Slots er egentlig bare en måte å bruke props på slik at utvikleren kan plassere visse ting på visse steder. Jeg forklarer det kanskje ikke så bra, men det gjør unge Kentern, som vi kallern her på Skuret. Kent C. Dodds slipper nemlig sitt nye React-kurs i dag, og har delt kunnskapen sin som en galning frem til lanseringstidspunktet.

Ta en titt på artikkelen hans her!

React møter D3 (Del 1)

Blir du også slått i bakken hver gang du ser kule datavisualiseringer, og håper at du også en dag kan gjøre like kule ting? Du er ikke alene. Derfor er det veldig mange folk rundt om i verden som jobber med å tilgjengeliggjøre og forenkle datavisualisering for folk uten tung matematisk kompetanse.

Noen av de folka jobber hos hotellkjeden Airbnb, og de har sett sitt snitt til å open-source et internt verktøy de har brukt mye det siste året. Det fungerer som et slags mellomlag mellom React og D3, og forenkler mye av det som er vanskelig med å lage fine animasjoner. Folk på internett mener det treffer den perfekte sweet spoten mellom detaljer og abstraksjon.

Du kan se både et eksempelgalleri og koden.

React møter D3 (del 2)

Et annet velbrukt datavisualiseringsbibliotek er react-three-fiber, som denne uken kom ut i versjon 5.0.

Jeg må innrømme at jeg aldri har prøvd det selv, men det maintainer Paul Henschel og resten av gjengen hans får til med det er rett og slett inspirerende 🤩

Ta en titt på lanseringstweeten hans her!

Nå slipper du å importere React (like ofte)

En av de tingene du bare “må godta” når du lærer React, er at du må legge til import React from 'react'; i toppen av alle filene dine, selv om ordet React ikke dukker opp i koden din overhodet. Det er gode grunner til det, men med React 17 så vil du heldigvis ikke trenge å gjøre det lenger. 🙌

Ta gjerne en titt på den lenkede artikkelen der, som forklarer deg alt du trenger å vite. Jeg skrev en artikkel om det selv faktisk, om du vil ha en litt kortere versjon 😅

https://blog.logrocket.com/diving-into-the-new-jsx-transform/

Det var det jeg hadde for dere denne uken! Tusen takk for at du leste, og vi håper du lærte litt i dag også.