Prøv tinyhttp - Express på slankekur

ForrigeUke: Grensesnitt med SVG, ny Cypress, lovende tinyhttp, console.log som en proff, useReducer-guide og bekk.christmas.

Dette var uka for indoktrinering 🚨, kreative fremkomstmidler ☂️ og kalkunskjæring på nytt nivå 🦃.

Og 336 ting skjedde i frontend-verdenen!

Lag brukergrensesnittene dine med SVG

Du har kanskje brukt SVG til ikoner eller enkle illustrasjoner, og tenkt at dét er det bildeformatet er godt for?

Vel, tenk en gang til.

Vue-fjes og generell bad-ass Sarah Drasner har skrevet en veldig fin introduksjon til hvordan du kan begynne å implementere deler av brukergrensesnittet ditt med SVG!

Artikkelen er velskrevet og både for Vue- og React-folk, så her kan du lære noe nytt uavhengig av hvilket rammeverk du vil bruke.

Det nærmeste jeg har kommet til det her er vel egentlig å lage interaktive grafer i SVG — en ganske morsom øvelse jeg kan anbefale å prøve!

Ny Cypress-versjon ute! 🌳

Om du liker automatiserte ende-til-ende-tester, så har du garantert hørt om Cypress. Det er nemlig blitt en slags bransjestandard for å programmere en nettleser til å navigere seg gjennom løsningene dine, og sammen med cypress-testing-library gjør den testene både stabile og enkle å bruke.

Forrige uke brakte med seg en kliss ny major-versjon — den sjette i rekken — og her har man en ganske spennende ny feature på plass: HTTP intercepting!

Nå kan nemlig testene dine avskjære HTTP-kall, og modifisere både request og response. Dette gjør at du kan klare deg uten en helt egen mock backend, eller andre eksterne verktøy for å løse det samme.

Dette er definitivt en feature jeg har lyst til å teste ut!

Du kan lese mer om dette og andre nye features i changeloggen.

Express, men på slankekur

Express er vel definitivt den mest brukte HTTP-serveren man får til NodeJS, men er det egentlig den beste?

Her har det vært mange utfordrere opp gjennom, men ingen har egentlig klart å vippe den sittende kongen av serverhaugen. Ennå.

Nå er en ny liten utfordrer ute for å yppe seg litt — nemlig tinyhttp. Biblioteket skryter av å være dobbelt så raskt, ha mye færre avhengigheter, og samtidig ha de aller fleste featurene Express har.

Høres definitivt ut som noe man kan teste ut på neste hobbyprosjekt — om du fortsatt bruker servere da 🔥 :brannfakkel: 🚒

Sjekk ut tinyhttp på Github-siden deres!

«Høres definitivt ut som noe man kan teste ut på neste hobbyprosjekt — om du fortsatt bruker servere da.»

Bli litt flinkere til å debugge som en proff

Ikke tro på folk som sier de bruker DevTools-debuggeren i hverdagen. Alle de proffe folka bruker console.log hele tiden, og det burde du også.

Men ikke bruk det som en svekling — bruk alle de kule metodene som console.group , console.time og console.trace !

Jeg holdt en talk om det her for noen år siden, men dette er en veldig bra oppsummering av det samme temaet. Verdt å lese gjennom, bare for festfaktoren!

Forstå deg på useReducer 🤔

Jeg har alltid vært glad i hooks i React. Jeg synes de gjorde koden min enklere å skrive, enklere å forstå, og hjalp meg fikse masse bugs jeg (eller noen andre) visste jeg hadde.

Men selv om React-teamet selv påstår de er enkle å forstå seg på, har det blitt skrevet noen ganske lange artikler som forklarer hvor enkle de er. Ta bare denne fra Dan Abramov, på rolige 45+ minutter om useEffect .

Nå har ui.dev-tryne Tyler McGinnis skrevet en slags oppfølger som dykker ned i useReducer -hooken, med håp om å forstå hvor lett den egentlig er på slappe 20 minutter. Definitivt en flott artikkel, og anbefalt lesning om du ikke har brukt denne hooken så veldig mye enda

One more thing ☝️

Denne uken (i dag faktisk) lanserer vi sesong 2 av julekalenderen vår — bekk.christmas. I år har vi satt sammen 11 fantastiske kalendere innen teknologi, design, strategi og innovasjon, som inneholder fantastisk innhold fra noen av de flinkeste folka i bransjen.

Ta en titt på bekk.christmas hver dag i løpet av jula — der kommer du til å finne 11 nye bidrag hver eneste dag frem til julaften.

Og med litt sjelden selvpromotering avslutter vi denne ukens ForrigeUke. Tusen takk for meg, også sees vi igjen neste uke 👋