Podcast-o-rama for React-utviklere

ForrigeUke: Podcastene du må få med deg, event-listeners i Hooks og ytelsestips.

📸: Pexels
📸: Pexels Vis mer

Dette var uka Kanye lagde stemning 🙌, brettbare telefoner gjorde sitt inntog📱og AOC ble angrepet av en hund 😱.

Og 28 172 ting skjedde i React-verdenen!

Podcast-o-rama

Etter et lite opphold i sendeplanen, er endelig The React Podcast tilbake på din lokale podcast-spiller. Først ute er PopMotion-skaper Matt Perry, som kan en ting eller to om animasjoner. Han tar oss gjennom hvordan man kan lage weben litt penere og lettere å bruke ved å animere ting og tang!

En annen utgave som har kommet ut i det siste er den med Shawn “Swyx” Wang, som blant annet er admin på den offisielle subredditen for React — /r/reactjs. Her prates det om å lære i all offentlighet, og tørre å spørre spørsmål.

I tillegg til disse to, har sjarmtroll og hobby-alkoholiker Ken Wheeler og Jared Palmer endelig lansert sin etterlengtede The Undefined Podcast. Den første episoden handler om byggverktøy og hvordan de kan gjøres enda bedre i fremtiden. De intervjuer Facebook-tryne Seb McKenzie, som kanskje er mest kjent for å ha laget Babel og Yarn. Veldig morsom høring!

Legg til event-listeners!

En av de flotteste tingene med Hooks er at det lar communityet rundt React lage gjenbrukbare funksjoner og dele dem på en mye enklere måte enn før. Nå begynner vi faktisk å se et par av dem på NPM!

En jeg snublet over denne uken er donovan sin useEventListener . Dette er egentlig bare en liten convenience-pakke, som lar deg legge til event-lyttere på et DOM-objekt (eller window), men det gjør det veldig mye enklere enn det pleide å være :)

Trenger du flere slike små, søte hooks som forenkler koden din? Da kan jeg anbefale deg Nikgraf sin liste over Hooks på NPM — så langt er den over 300 pakker lang! Imponerende greier :)

Hvordan gjøre appen din raskere?

Som regel er React-apper raske nok ut av boksen, men av og til trengs det kanskje en tweak her eller der for å forbedre scrolle- eller lasteopplevelsen, for eksempel.

Google-hode Houssein Djirdeh har skrevet ned alt han kunne komme på når det kommer til hvordan hans team forbedrer ytelsen på sine React-apps. En lang read, men interessant allikevel!

Det var det for denne uken! Sees igjen i neste ukes ForrigeUke, hvor vi prater om denne uken! 😉