Play lar deg designe for mobil - på mobil

Skvulp: Design for mobil — på mobilen, ansiktsgjenkjenning i London, ikoner for gradient-entusiaster, de slemmeste tech-selskapene, hva vi kan lære om UX fra Nintendos Game Boy. Her er ukens beste saker!

Mange snakker om design-verktøyet Play nå.

Konseptet er enkelt: Play vil legge til rette for å designe for mobil — mobilen. Tjenesten er foreløpig ikke lansert, men det er mulig å registrere seg for å få teste en lukket beta-versjon.

Ideen er god, da: Design, bygg og opplev produktet — og hold det i dine egne hender — helt fra starten. Det blir interessant å få de første evalueringene av Play; vil “nærheten” til produktet veie opp for det man kanskje mister på en liten mobilskjerm, som umiddelbar tilgang til funksjonalitet og oversikt?

Spådom: Dette er neppe siste gang Play omtales i Skvulp.

10 gode om design og teknologi

  1. What UX from 1989 can teach us. Interessant tekst om lærdommene vi kan trekke fra megasuksessen Nintendo Game Boy — anbefales!
  2. Finding the right amount of text in mobile apps
  3. Gradientify: An interactive free SVG icons pack made for gradient lovers!
  4. Design Systems Day i Oslo arrangeres 20. mars
  5. The invisible value of a design system’s systematic approach
  6. 9 tips to quickly improve your UI designs
  7. Nytt program fargelegger gamle bilder automatisk
  8. Don’t do this: Blocking your adblocker
  9. There’s no such thing as “ethical A.I.”
  10. Norge trenger utviklere: her er fire morsomme måter å lære seg koding

Anbefalt lesestoff

Business og samfunn

Politiet i London skal begynne å bruke live ansiktsgjenkjenning for å identifisere kriminelle. Selv mener politiet at systemet har en effektivitet på 70 prosent når det gjelder å gjenkjenne kriminelle, og kun tar feil én av 1000 ganger. Pete Fussey, eksperten politiet brukte for å evaluere kvaliteten på politiets toårige prøveprosjekt, fant imidlertid at systemet kun klarer å gjenkjenne 19 prosent av de kriminelle. Planene har også møtt kritikk fra borgerrettighetsgrupper, som frykter et overvåkingssamfunn — vel, det er jo strengt tatt det dette er.

«...systemet kun klarer å gjenkjenne 19 prosent av de kriminelle.»

Medier

Fint og morsomt