På tide å lære seg React DevTools?

ForrigeUke: DevTools-guide, GraphQL-prototyping, React Native-dokumentasjon og ukas podcast.

React DevTools. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
React DevTools. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken med JavaZone, Apple-lansering 🍎, et dyrt toalett på avveie 🚽og fylkestingsvalg 🗳.

Og 2.019 ting skjedde i React-verdenen!

Gi React Native-teamet en hjelpende hånd

Dokumentasjon kan være en utviklers beste venn — eller verste fiende (ja, jeg snakker til dere, Episerver…).

React Native-dokumentasjonen sies å være ganske bra, men nå har du muligheten til å bidra til å gjøre den enda bedre.

De har lagt ut en spørreundersøkelse på Twitter-kontoen sin hvor de ber om tilbakemeldinger fra brukerne sine. Gjennomfør den i neste kaffepause!

På tide å lære seg React DevTools?

Jeg har en tilståelse å komme med: Jeg debugger kun med console.log()! Det har derimot stått på blokka mi lenge å lære meg React DevTools, og særlig etter at versjon 4 kom ut for et par uker siden tenkte jeg at tiden omsider kanskje var moden for å steppe up debug-gamet mitt.

Er du som meg og enda ikke har tatt steget opp til de voksnes debug-rekker sier jeg nå: La oss debug-konfirmeres sammen ved å lese denne supre artikkelen som raskt oppsummerer de 10 beste features’ene til nye DevTools.

Eller, kanskje er du allerede en DevTools-ringrev som bare vil sjekke at du ikke har gått glipp av noen pro-tips? Isåfall passer nok artikkelen for deg også 😉

Prototyp GraphQL-spørringene dine som en pro

Skulle du ønske at du kunne teste og validere GraphQL-spørringer mot databasen din før du begynte å implementere dem med kode?

Isåfall burde du sjekke ut ProtographQL, som lar deg gjøre nettopp dette!

Og bruker du tilfeldigvis PostgreSQL-databaser kan du importere tabellene dine direkte. Uansett oppretter ProtographQL dynamisk en GraphQL Apollo Server, klar for å eksporteres. Spørringene og relasjonene til databasetabellene visualiseres intuitivt som enkle trær. Magisk!

Ukens podcast 🎧

For en gangs skyld prates det ikke om tech-tunge temaer i React Podcast. “Kjedelig”, tenker du? Neida, episoden handler om noe vel så spennende og minst like viktig: Kommunikasjon!

Du lærer om hvordan selge et produkt, markedsføre et merke, promotere en bedrift, gjennom sterk og tydelig kommunikasjon. Fortsatt ikke overbevist? Vel, de påstår at episoden har potensiale til å endre karrieren din, så jeg vil si at det er verdt et lytt!

Snipp, snapp, snute osv., og takk for nå! Vi ses i <NesteUke />!