📸: Thought Catalog / Unsplash
📸: Thought Catalog / Unsplash Vis mer

Nyheter i CRA, ReactConf, SOLID, The Rules of React

ForrigeUke: Det viktigste fra React-uka som gikk. 🔨

Dette var uken der Tv-aksjonen samlet inn hele 239 millioner kroner 💰 til Kirkens Bymisjon sitt arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn ⛪️, Morten Hegseth røk ut av Skal vi danse 💃, og 1337 ting skjedde i React-verdenen!

Create React App får støtte for TypeScript 🎉

På søndag annonserte Bruno Lemos at TypeScript støtte har blitt merget til create-react-app, og at dette snart er tilgjengelig. Så for de av dere som enda ikke har testet ut TypeScript skikkelig er dette en gyllen mulighet til å enkelt få testet det.

Create React App-dokumentasjon i ny drakt 📃

Speaking of Create React App, så har de også fått seg et sett med nye dokumentasjonssider! Disse har blitt satt opp av blant annet vår egen Kristofer Selbekk 👑 Og selveste Dan Abramov gir han og de andre bidragsyterne skryt på Twitter 💛

React-teamet forbereder ReactConf 🎤

Teamleder og Facebook-tryne Sophie Alpert skrev litt om hvordan de forbereder speakersene. De gjennomfører såkalte “Dry runs” med speakersene i ukene som leder opp til konferansen. De gjennomfører altså fulle gjennomganger av foredraget med hver speaker. Alpert sier at det er hovedsakelig to grunner til at de gjennomfører dette:

  1. For å tvinge speakersene til å begynne tidligere med ferdigstillingen av presentasjonene, og ikke utsette det helt til siste slutt.
  2. For å gi feedback. Dette kan være alt fra generelle tips og triks, eller mer spesifikke tilbakemeldinger. Som Alpert påpeker er en god konsekvens av dette at de får fanget opp og gjort tilpasninger dersom to talks har overlappende innhold 💡

Alpert gir også en liste over de tilbakemeldingene hun oftest ender opp med å gi. Denne listen er helt klart er verdt å ta en titt på!

Bli en test-rakker

Good Guy Kent C Dodds har lansert et stort nettbasert kurs for testing av JavaScript  —  noe han har hypet opp på både Twitter og nyhetsbrev i evigheter. Som han selv skriver lærer han bort smarte og effektive måter og teste enhver JavaScript applikasjon. Er det en ting jeg føler at ofte kan bli glemt eller nedprioritert så er det testing av JavaScript kode, så dette kan absolutt være verdt å se på. Kursene koster riktignok penger 💸

SOLID React apps

Kodetryne og mareritt-å-stave-navnet-til Tomáš Gold skrev en artikkel om hvordan man kan bruke SOLID-prinsipper i React-apps. De fleste av oss har nok lært om SOLID-prinsippene under utdannelsen, men det er mye som kan havne litt i glemmeboken. For meg var dette en fin oppfriskning, i tillegg til at fokuset lå på hvordan man kan benytte prinsippene i React.

Som Gold avslutter artikkelen med:

«Invest your time to create a better code, your colleagues and your future self will thank you for that.»

The Rules of React

Seb Markbåge — sjefsarkitekten til React hos Facebook — har skrevet The Rules of React. Som han selv sier har alle språk subtile regler man må følge for at de skal fungere optimal, men som ofte er udokumenterte. The Rules of React er et forsøk på å få dokumentere noen av disse finurlighetene 🙌

Ta en titt på artikkelen her!

Det var det vi hadde for denne gang, men følg med neste uke for enda mer spennende nyheter i React-verdenen 👋