Norske jule­kalendere for utviklere, 2020

PST, Knowit, Bekk og kode24 serverer programmeringsnøtter - men hvorfor skal du gidde å bli med? 🎅

Det finnes flere norske julekalendere med programmeringsoppgaver, blant annet denne fra Knowit. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Det finnes flere norske julekalendere med programmeringsoppgaver, blant annet denne fra Knowit. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Da jeg var liten, på 80-tallet, i Porsgrunn, var det bare de sykt bortskjemte sossebarna som fikk pakkekalender. Det var i alle fall det jeg ble fortalt.

Var jeg ordentlig heldig, fikk jeg en sjokoladekalender med sjokoladefigurer på størrelse med fingerbøll. Som også smakte fingerbøll.

Var jeg ikke fullt så heldig, fikk jeg en kalender med små plastfigurer i. Her snakker vi ensfarga plastfigurer av for eksempel en elefant, også de på størrelse med et fingerbøll, som jeg fortsatt ikke aner hva jeg skulle med.

Nå som jeg er voksen har jeg kjøpt meg diger Kinder-kalender bare til meg selv, for å sikre meg julekroppen 2020 - også koser jeg meg med julekalendere på nettet.

Her er årets norske julekalendere for utviklere.

Julekalenderen til PST.
Julekalenderen til PST. Vis mer

#1: Nordpolar sikkerhetstjeneste

«Jaggu, da var det dags gitt! Logg inn i vårt helt nye digitale arkiv- og saksbehandlingssystem, DASS.»

👧 Hvem?
Politiets sikkerhetstjeneste (PST)

🤷 Hva?
Tilsynelatende ganske avanserte kodeoppgaver i et fiktivt univers hvor julenissen finnes, Windows 95-estetikken aldri gikk av moten og det fortsatt er gøy å kalle datasystemer for DASS.

🌍 Hvor?
npst.no

🤔 Hvorfor?
Fordi du har lyst til å vise alle kollegene dine at du er en vaskeekte h4x0r cr4x0r, og innerst inne håper at PST vil ringe deg i løpet av desember og tilby deg en jobb som innebærer at du må må si til folk på fest at du "dessverre ikke kan si så mye om hva jeg jobber med, annet enn at det handler om nasjonal sikkerhet, for å si det på den måten".

Julekalenderen til Knowit.
Julekalenderen til Knowit. Vis mer

#2: Kodekalender 2020

«Kodekalenderen er høytids-kalenderen for deg som er glad i programmering.»

👧 Hvem?
Knowit

🤷 Hva?
En forfriskende rett fram julekalender for utviklere, med en ny kodeoppgave hver dag som du enkelt svarer på ved å logge deg inn.

🌍 Hvor?
julekalender.knowit.no

🤔 Hvorfor?
Fordi du egentlig har lyst til å bli med på PST sin kalender, men ikke er smart nok til å forstå opp/ned på oppgavene deres. Jeg snakker av erfaring.

Julekalenderen til kode24.
Julekalenderen til kode24. Vis mer

#3: Toms Kodeskoles julesemester

«Så jæskla velkommen til årets julesemester, her på Toms Kodeskole!»

👧 Hvem?
kode24 / Toms Hosting

🤷 Hva?
Toms Kodeskole på kode24 har, i all beskjedenhet, blitt en større suksess enn vi forventa, med nesten 800 registrerte elever foreløpig, hvorav omlag halvparten faktisk har løst minst én oppgave. Tom er nå i gang med desember-semesteret, som selvfølgelig handler om jula, og som alltid innebærer å komme fra til ett løsningsord i uka - fire oppgaver totalt.

🌍 Hvor?
kode24.no/kodeskole

🤔 Hvorfor?
Fordi du gjerne skulle vært med på både PST og Knowit sine julekalendre, men hverken er smart nok eller har tid nok. Og fordi kode24 ikke lenger har en egen, dedikert julekalender, da.

Julekalenderen til Bekk.
Julekalenderen til Bekk. Vis mer

#4: bekk.christmas

«264 articles, 24 days.»

👧 Hvem?
Bekk

🤷 Hva?
11 blogger med 24 artikler hver fram til julaften. Bekk har kjøpt opp alt som kan krype og gå av .christmas-domener, og i år er kalenderne (og dermed også temaene) elm.christmas, javascript.christmas, functional.christmas, kotlin.christmas, innovation.christmas, react.christmas, security.christmas, strategy.christmas, talks.christmas, thecloud.christmas og ux.christmas. Puh.

🌍 Hvor?
bekk.christmas

🤔 Hvorfor?
Fordi artikler om programmering og innovasjon, på engelsk med mørk bakgrunn og generativ kodekunst som eneste bildemateriale, egner seg godt å nyte på en MacBook på kafé sammen med en bedre dalgona-kaffe og høye øyenbryn. Bare synd vi ikke lenger kan sitte på kafé, selvfølgelig.

Jada - vi veit at det finnes fire hundre og fjørti kalendere i utlandet, også. Vi har en tråd om dem på kode24-klubben, med massevis av gode tips til hva du kan gjøre på hjemmekontoret mens du egentlig burde jobbe denne førjulstida!