Next.js 8 med serverless-støtte

ForrigeUke: Og endelig er React 16.8 med Hooks ute.

📸: Ole Petter Baugerød Stokke
📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken Microsoft ba folk slutte å bruke Internet Explorer 🎉, XCode fikk en krass tilbakemelding ⏬, og imperiet slo tilbake 👮.

Og 8 15 15 11 19 ting skjedde i React-verdenen!

Si hei til hooks! 👋

Ventingen, spenningen og alle “nå kommer det snart”-meldingene på Twitter er over — React 16.8 og Hooks er endelig ute!

Endelig kan vi begynne å forenkle appene våre i produksjon, og rett og slett skrive mindre kode som gjør mer samtidig som det unngår en haug med bugs. Spennende saker!

Hvis du ikke har fått satt deg inn i hva Hooks er, eller hvordan de brukes, så er det jommen meg på tide. Vi skrev en bloggpost om hooks for noen måneder siden, som oppsummerer det viktigste. Dokumentasjonen er også helt fantastisk, om du skulle ha litt mer tid til overs.

Du kan se den komplette changeloggen for 16.8.0-releasen her.

Parlez vouz React?

Mens vi snakker om dokumentasjon — React har nå begynt å oversette dokumentasjonen sin til forskjellige språk! Dette er en viktig innsats for å få opp populariteten i land der engelsk ikke er et like godt kjent språk som i Norge.

Du kan lese mer om hvordan de har tenkt til å holde oversettelsene oppdatert etterhvert som dokumentasjonen oppdateres, og hvordan arbeidet blir strukturert, på GitHub-issuet.

Du kan følge fremgangen på nettsiden isreacttranslatedyet.com.

Next med serverless-støtte ☁️

Det populære rammeverket for server-rendrete React-apper, Next, blir utviklet av San Francisco-firmaet Zeit. De har i det siste satsa tungt på såkalt serverless, hvor du abstraherer vekk mesteparten (om ikke all) backend-kode i funksjoner som kjøres hvert request.

Nå har Next endelig fått støtte for å bli skrevet på denne måten også! Fordelene er mange, men raskere respons og mye enklere skalering er to to av de største.

Denne nyheten kom i Next 8, som også inkluderer andre forbedringer som lavere minnebruk, støtte for miljøvariabler, forbedret prefetch-støtte og masse mer snæks.

Les den fulle changeloggen i blogginnlegget deres!

Roadmap for fremtiden til react-redux 🏋️

Vår alles favoritt-maintainer Mark Erikson har satt seg ned og skrevet ned noen tanker om hvordan de ser for seg veien fremover for biblioteket som får React og Redux til å spille på lag.

I dette lange dokumentet av en GitHub-issue tar han for seg hvilke utfordringer dagens implementasjon har, og hvilke utfordringer de ser på veien fremover.

Det ser ut som om en useRedux hook er et stykke unna enda, men det planlegges for det en gang i fremtiden. Det samme gjelder ytelsesforberedelser og ikke minst bundle-størrelsen.

Spennende lesning, som viser hvor utrolig profesjonelt noen av disse open-source-bibliotekene blir drevet.

Det var denne ukens oppsummering av React-verdenen. Som alltid setter vi masse pris på at du tok deg tid til å lese hele sulamitten! Vis at du også bryr deg med en klapp eller 50. ❤ Tjena!