Nå er Create React App 3 ute

ForrigeUke: Create React App 3, React-Redux får hooks og Abramov om Concurrent React.

📸: Hello I'm Nik / Unsplash
📸: Hello I'm Nik / Unsplash Vis mer

Dette var uka for flystreik ✈️, en morsom rarietet i HTML og en litt flau rettsak for et konsulentselskap 😳.

Og 18 471 ting skjedde i React-verdenen!

Create React App 3 er ute!

Det populære CLI-verktøyet Create React App er ute i sin 3. major release, uten at det er altfor mye fyrverkeri å spore i communityet. Man har fått støtte for Jest 24, eslint-regler for Hooks, linting av TypeScript og et par andre fine fordeler.

Fordelen med dette er at det ikke er store arbeidet å oppgradere! Du kan lese mer om alle breaking changes, nye features og bugfixes i release-notesa.

Dan Abramov om Concurrent React

React Core-teammedlem Dan Abramov fyrte av gårde en ganske interessant tråd på Twitter om hvorfor det kommende “Concurrent Mode” er nødvendig.

Kort oppsummert argumenterer han for at denne nye måten å utføre arbeid på ikke er for å “gjøre opp for” overheaden React får på grunn av den virtuelle DOMen sin, men for å muliggjøre mer elegant rendring av de fleste apper. Man prioriterer visse oppdateringer foran andre oppdateringer, og passer på å dele opp arbeidet i små bolker. På denne måten argumenterer Dan at man oppnår bedre brukeropplevelser!

En kul tråd det er verdt å investere noen minutter i.

React-Redux får hooks (snart)

Redux-maintainer Mark Erikson strålte litt av glede da han kunne introdusere en alpha-versjon av React-Redux 7.1, med to nye hooks  —  useSelector og useActions.

Det var en kort tid en useRedux hook også, men den forsvant like fort som den kom.

Blogger med ekstremt vanskelig navn — Aggelos Arvanitakis — har skrevet en flott artikkel om hva de forskjellige hooksa er, hvordan man kan bruke dem og om man i det hele tatt burde. Anbefales!

Det er fortsatt ingen release-date i sikte, men det ser i alle fall lovende ut!

React  —  et tilstands-håndterings-bibliotek?

Speaking of Redux — vi blir visst aldri enige om man trenger det eller ei. Strålende React-lærer og OSS-guru Kent C. Dodds gjør et forsøk på å forklare hvorfor han mener det populære tilstandshåndteringsbiblioteket gjør mer harme enn godt.

Han går faktisk så langt som å kalle React et tilstandshåndteringsbibliotek i seg selv — og med useReducer, useState og useContext bygget inn, er det kanskje ikke så feil lenger.

Defintivt en flott artikkel for både de som er enige og uenige.

Necolas joiner React Core-teamet!

Nicolas Gallagher — bedre kjent som @necolas— er siste av en rekke personer som joiner React-teamet til Facebook. Han har jobbet hos Twitter, og er blant annet personen bak React Native Web — en web-port av React Native.

Det blir spennende å se hva han skal jobbe med! En ting er i alle fall sikkert — Facebook investerer en god del i React!

Det var det for denne uken! Tusen takk for at du leste helt ned hit, og velkommen tilbake neste uke!