Les koden til andre lands smitte­sporing

ForrigeUke: Recoil, Deno, neste Next.js, raskere create-react-app og kildekoden til andre lands smittesporing-apper.

📸: Ken Suarez / Unsplash
📸: Ken Suarez / Unsplash Vis mer

Dette var uken hvor det aldri er for sent å lære 👨💻, en minneverdig markering skjedde ⚰️, og nye Backstreet Regjering ble oppretta.

Og 21 705 ting skjedde i frontend-verdenen!

Recoil 🔫

Et nytt eksperimentelt bibliotek for å håndtere state for React ble introdusert på React Europe sin online konferanse forrige uke, og det ser veldig kult ut!

Motivasjonen bak Recoil er at React har noen begrensninger når det kommer til tilstandshåndtering. Hvis det er flere komponenter som er avhengig av samme state som bor lengre opp i treet, jo større del av treet vil trenge en re-render dersom staten blir oppdatert, og det kan bli kostbart. Ved å ha et atom, som er en unit av state, kan komponenter lytte på kun dette feltet om det endrer seg.

Det er som sagt eksperimentelt, men det blir veldig spennende å følge dette! Hvis du vil se foredraget fra konferansen så har du den her:

Recoil is an experimental state-management library for React. http://recoiljs.org Q&A for this talk: https://www.youtube.com/watch?v=_ISAA_Jt9kI&feature=youtu.be&t=1391 Vis mer

Deno 🦕

Versjon 1.0.0 av Deno kom også forrige uke! Deno er et sikkert runtime system for JavaScript og TypeScript.

De forsøker å gi et standalone verktøy for kompleks kode, og bare skal eksistere i én fil (😱). Deno skal oppføre seg som en nettleser, som vet hvor den skal hente ekstern kode. Med stor fokus på sikkerhet og innebygd støtte for TypeScript, så blir dette bare bedre og bedre!

For en liten introduksjon av hva det er kan du jo sjekke ut vidoen:

Deno is a secure runtime for TypeScript and JavaScript and it's coming to take over the Node.js ecosystem. https://deno.land/ ---- Checkout my side projects: If you're into cooking: https://www.mysaffronapp.com/ If you like World of Warcraft: https://www.classicwowbuilds.com/ ---- Join the Discord: https://discord.gg/Vehs99V ---- Patreon: ht... Vis mer

Neste Next.js ⏭

Versjon 9.4 ble releaset, med en del gode forbedringer! Det kommer med blant annet hot reloading. Før hadde de noe de kaller en “grov” hot reloading som rett og slett er en hot refresh fordi de mente at funksjonaliteten har vært for skjør. Nå har de implementert funksjonalitet som baserer seg på React Refresh, noe som gir en mye mer elegant utvikleropplevelse.

Videre har de gjort seg mindre avhengig av polyfills for fetch , ved å inkludere det som en del av funksjonaliteten uten å måtte installere noe ekstra. Yey!

De har jo releaset mye mer, så sjekk ut Twitter-posten for mer informasjon om releasen!

Open Sourcing av smittesporing-apper 🦠

Vi er jo veldig glad i åpne kildekoder, og derfor er det jo interessant å se på koden for smittesporingsappene!

Australia er en av de som har gjort kildekoden open source, og det er interessant å se hvordan de har utviklet appen. De har valgt å gå for to repoer, et for Android og et for iOS med henholdvis Kotlin og Swift.

Tyskland har også gjort det samme med dokumentasjonen sin.

Så da er det bare å begynne å grave. Hurra for åpen kildekode! 👊

Kjappere create-react-native-app 🏃

Versjon 3.2.0 av create-react-native-app kom forrige uke, og får det til å se lekende lett ut å sette opp et nytt prosjekt med React Native:

At Evan 🥓 twittrer om at “det endelig er tilbake”, så vil det si at det tidligere var en del av expo-cli , men siden det biblioteket allerede har mange andre funksjoner så ville de de rive det ut til en “single-function” pakke.

Som et resultat av dette vil det å sette opp et nytt prosjekt bli mye raskere, enn 5 minutter som det opprinnelig var (?!). Det liker vi!

Litt snikskryt helt til slutt ✨

Vår kjære React influencer Selbekk kom med et forslag om å legge til scroll først når et element har blitt ferdig lastet i React, og det implementerte de!

Npm pakken finner du her.

Det var alt for denne uken! Ha en fin uke, også skrives vi snart igjen! 👩💻