Lanserer Remix; et nytt betal-rammeverk

ForrigeUke: Women of React, hero-generator, Gatsby med inkrementelle bygg og et splitter nytt rammeverk - som koster penger.

📸: insung yoon / Unsplash
📸: insung yoon / Unsplash Vis mer

Dette var uken for kreative søppelbøtter 🗑, slitne småttiser 🐱og en stadig mer utskeiende kalender 📅.

Og 8 963 ting skjedde i frontend-verdenen!

Women of React 🤩

En av mine favorittkonferanser er den årlige Women of React-konferansen. I fjor var den i London, men i år var den heldigital — komplett med live-stream og et skikkelig proft oppsett.

Konferansen har kun kvinnelige speakers, og hadde et tettpakket program med superstjerne etter superstjerne på programmet. Det var allikevel en klar vinner fra årets lineup — nemlig Maggie Appleton! Talken hennes prøvde å forklare React gjennom fem visuelle metaforer, og det klarte hun jommen meg bedre enn noen andre jeg har sett.

Så om du lurer på hvorfor hele React-twitter har det gøy med potetplanter, kan det nok hende det kommer herifra.

Du kan se Maggies og alle andres innlegg i livestream-opptaket:

Women of React is an online conference where women take the (virtual) stage. More information at https://womenofreact.com Vis mer

Helter på løpende bånd! 🦸

Sarah Drasner er et kjent navn for mange i frontend-verden. Hun jobber for tiden hos Netlify, men er også kjent som foredragsholder og Vue Core teammedlem. Også er hun flink til å lage utrolig praktiske verktøy.

Denne uken har hun laget en hero-generator — et verktøy som lar deg eksperimentere med og lage såkalte “hero”-seksjoner på sekunder. Dette er perfekt for hobbyprosjekt og andre prosjekter du ikke har noen designer til å hjelpe deg på. Og selv designere kan nok ha det litt moro her, altså.

Her har dere en kjapp demo:

Gatsby støtter inkrementelle bygg 🤯

Gatsby har nesten blitt en slags bransjestandard for statisk sidegeneratorer de siste par årene. Det er lett å sette opp, det baserer seg på React, og det er kompatibelt med omtrent hvert eneste CMS og datakilde. Også er det populært da, som kanskje er en verdi i seg selv.

En av de aller største baksidene med Gatsby er dog at det fort kan ta noen minutter å bygge alle disse sidene. Timer faktisk, om du har en skikkelig sværing av en side, og det har gjort det vanskelig å bruke for store netthandel-sider, bloggaggregatorer og lignende. Frem til nå (dun dun dun 👽).

Nå kommer nemlig Gatsby med støtte for å bare bygge deler av siden på nytt igjen hver gang noe endrer seg. Så istedenfor å generere 10 000 HTML-sider, kan du nå slippe unna med å generere en av gangen — det høres ut som et gjennombrudd.

Jeg vil anbefale alle å lese den følelsesladede Twitter-tråden fra Gatsby-grunnlegger Kyle Mathews, og ikke minst den offisielle bloggposten:

Lite frempek fra Michael Jackson + co

Gutta bak React Router og Reach UI — Michael Jackson og Ryan Florence — gjør seg klare for å lansere både en ny versjon av React Router i disse dager. Men selv om det er rett rundt hjørnet, er de også i gang med et nytt rammeverk de kaller Remix!

De har egentlig bare kommet med en teaser så langt, men enn så lenge ser det ut til å bli en konkurrent til rammeverk som Next. Forskjellen — dette blir en betalt tjeneste. Jeg er veldig spent på å se om det kommer til å bli en suksess eller ei — det er en approach jeg ikke har sett i open source enda. Tvi tvi!

Det var det vi hadde for dere denne uken. Tusen takk for at dere leste — det ble litt React-heavy kanskje, men sånn er det når det er jeg som skriver. 🤷 Sees igjen til uka!