Immer 2.0, Overmind og Addimated

ForrigeUke: Sjekk ut nye rammeverk og bli forklart hvordan React faktisk fungerer av Dan Abramov.

📸: Fabian Grohs / Unsplash
📸: Fabian Grohs / Unsplash Vis mer

Dette var uken verden var svøpt i vintervær ☃️, så på Super Bowl-reklamer🏈 og hatet på Facebook — igjen 🤕.

Og 7 052 ting skjedde i React-verdenen!

40 minutter om hvordan React funker

Det er visstnok over 1 million aktive React-utviklere der ute (basert på antallet som har installert DevTools). Som med de fleste rammeverk, nøyer nok de fleste seg med å lære seg hvordan man bruker React. Det er jo ikke så farlig å vite hvorfor ting er som de er, eller hvordan de funker — eller hva?

Hvis du er uenig med hva jeg skrev over, så har jeg gode nyheter til deg. Vår alles favorittskribent Dan Abramov har brukt helgen på å skrive en 40 minutter lang (!) artikkel om hvordan React funker under overflaten, og hvorfor man har gjort visse arkitektale valg.

Jepp, det er en lang artikkel, men veldig lettlest og superinteressant. Du må ikke forstå alt som står der for å være en flink React-utvikler — men om du lurer på hvordan ting egentlig funker, så er det definitivt verdt tiden din.

Unge Abramov skrev også en litt kortere, men fortsatt ganske omfattende, artikkel om hvorfor det kan være vanskelig å skrive hooks for imperative konsepter, som setInterval . Også verdt tiden din, om du har 15 minutter til å avse.

Immer Wieder!

Nederlenderen Michel Weststrate har lansert versjon 2 av sitt sagnomsuste bibliotek Immer. For de av dere som ikke har vært borti Immer enda, kan kanskje dette være en flott mulighet til å teste det ut!

Immer gir deg en enklere måte å endre immutable datastrukturer på (Redux sitt tilstandstre, for eksempel), uten å måtte gjenskape alt mulig.

Versjon 2.0 er egentlig ikke store forandringen — men du får i alle fall asynkrone produsenter, for de av dere som trengte det. Hurra!

For mer om Immer, les introduksjonsposten på Medium eller se et 7 minutters Egghead.io-kurs!

Overmind

Hvis du aldri falt helt for Redux, finnes det haugevis av andre tilstandshåndteringsverktøy der ute. Et som er kliss nytt, kortreist og laget av min eks-kollega (😢) Christian Alfoni, er Overmind.

Overmind er vel på mange måter arvtakeren til Christians forrige tilstandshåndteringsverktøy, Cerebral, som blant annet brukes på CodeSandbox.io.

Les gjennom artikkelen, og se om det kan være noe for ditt neste prosjekt!

Addimated!

Animasjon er alltid gøy, og Vincent Riemer sitt nyeste eksperiment gjør det både lett og moro for hele familien.

Det finnes selvfølgelig endel verktøy og bibliotek for å lage animasjoner i React allerede, men Riemer sin salgspitch går på at alle animasjoner alltid går an å avbryte. Ganske interessant!

Det var det for denne uken! Hooks skulle jo egentlig blitt lansert i går (mandag 4. februar), men ser ut til å ha blitt utsatt mens Sunil Pai fikser de siste småbugsa.