Dette var uken for en litt ironisk pizza-respons 🍕, utradisjonelle crime fighter-duos og definitivt #hennestur. 🙏
Litt Reach-filosofi
Reach UI er en av de beste tingene som har skjedd internett. Dette er en pakke med ukompliserte, gjenbrukbare komponenter som har fullt fokus på å være universelt utformet, testet på folk som er avhengig av universelt utformete apper, og som rett og slett bare funker.
Det er React Training-tryne Ryan Florence som står bak initiativet, men han er i ferd med å gi fra seg styringen. I den anledning skrev han et dokument som oppsummerer noen av retningslinjene de har hatt for Reach UI, og hvordan de lager komponentene sine så gjenbrukbare og enkle å utvide.
Jeg anbefaler at du tar en titt ved første anledning. Her finner du gisten!
Ionic med React-støtte
Hørt om Ionic? Ikke jeg heller. Det er fordi Ionic er et kryssplattformverktøy for å lage mobilapper med Angular. Nå ser det ut til at de har blitt litt mer moderne, og slengt seg på React-bølgen de også!
Ionic 4 skroter Angular, nesten
Går over til webkomponenter, og blir «bring your own framework».
Det er faktisk ganske gode nyheter, for Ionic ser ut til å være ganske fett. Man kan ha én felles kodebase for både iOS, Android, Electron og PWA — og på den måten være veldig effektiv med å rulle ut funksjonalitet på flere plattformer.
Du kan lese hele den ganske utførlige bloggposten på bloggen deres.
Dette ser ut til å være et veldig attraktivt valg for små websjapper som ikke trenger de siste 10 % ytelse fra native-komponentene man får fra React Native eller Flutter.
AWS DevRel-tryne Nader Dabit har rukket å teste det ut litt, og har skrevet en liten review av sine første inntrykk på The Practical Dev.
Jeg tar med dette sitatet fra artikkelen:
«At the end of the day, there has never been a better time to be a developer. We have an endless number of tools and libraries that make our lives easier, and it gets better every day.» Nader Dabit
55 ganske gode React-tips
Jeg fant denne godbiten på Reddit — en docx-fil på Dropbox med 63 kjappe React-tips. Jeg vet det står 55 i overskriften, men det gjorde det virkelig i den originale overskriften også. 😅 Uansett en haug med kjappe tips det er verdt å skumme gjennom.
React-guide for designere
Om du ikke har brukt React så mye før, eller om du har en kollega som er i den situasjonen, så kan det være smart å ta en titt på denne “boken” fra Framer.
En dag på nettet med Internet Explorer 8
Hvordan går det når man bruker Altinn, Komplett, Dagbladet, Reddit, Facebook og kode24 i fortida?
Her går man gjennom de grunnleggende konseptene til React på en veldig fin og pedagogisk måte, hvor man blant annet går gjennom hvordan man gjorde samme type frontend-utvikling i “gamle dager” med jQuery.
Boken er ikke helt ny, men har fått seg en flott oppdatering med alt du trenger å vite om hooks og moderne React-APIer.
Pretty styled components
Synes du det blir litt grisete å skrive CSS-in-JS-komponenter? Da er du ikke alene. Spesielt fælt blir det om man bruker theming-funksjonaliteten — da ender man ofte opp med fraser som:
color: ${props => props.theme.light.colors.primaryColor}
Blergh.
Heldigvis finnes det måter å komme seg rundt problemet på. Simon Jentsch har skrevet en sak der han bruker høyere-ordens funksjoner til å rydde opp litt i koden. En slags selector-teknikk, kan man kalle det. Jeg er litt usikker på om hvor ryddig det blir å ha disse strødd rundt i koden, men det kan kanskje refaktoreres ut.
Uansett — en spennende teknikk det er verdt å vite om!
Det var det vi hadde for dere denne uken! Tusen takk for oss, også sees vi igjen om litt 👋
Identitetskrise i frontend-utvikling
Må man kunne alt i 2019? - Viktig å annerkjenne hverandres fokusområde, mener utvikler Mikael Brevik.