- Hørt om Ionic? Ikke jeg heller

ForrigeUke: Ionic får React-støtte, Reach UI deler kunnskap, tips for penere CSS-in-JS-komponenter.

📸: NeONBRAND / Unsplash
📸: NeONBRAND / Unsplash Vis mer

Dette var uken for en litt ironisk pizza-respons 🍕, utradisjonelle crime fighter-duos og definitivt #hennestur. 🙏

Litt Reach-filosofi

Reach UI er en av de beste tingene som har skjedd internett. Dette er en pakke med ukompliserte, gjenbrukbare komponenter som har fullt fokus på å være universelt utformet, testet på folk som er avhengig av universelt utformete apper, og som rett og slett bare funker.

Det er React Training-tryne Ryan Florence som står bak initiativet, men han er i ferd med å gi fra seg styringen. I den anledning skrev han et dokument som oppsummerer noen av retningslinjene de har hatt for Reach UI, og hvordan de lager komponentene sine så gjenbrukbare og enkle å utvide.

Jeg anbefaler at du tar en titt ved første anledning. Her finner du gisten!

Ionic med React-støtte

Hørt om Ionic? Ikke jeg heller. Det er fordi Ionic er et kryssplattformverktøy for å lage mobilapper med Angular. Nå ser det ut til at de har blitt litt mer moderne, og slengt seg på React-bølgen de også!

Det er faktisk ganske gode nyheter, for Ionic ser ut til å være ganske fett. Man kan ha én felles kodebase for både iOS, Android, Electron og PWA — og på den måten være veldig effektiv med å rulle ut funksjonalitet på flere plattformer.

Du kan lese hele den ganske utførlige bloggposten på bloggen deres.

Dette ser ut til å være et veldig attraktivt valg for små websjapper som ikke trenger de siste 10 % ytelse fra native-komponentene man får fra React Native eller Flutter.

AWS DevRel-tryne Nader Dabit har rukket å teste det ut litt, og har skrevet en liten review av sine første inntrykk på The Practical Dev.

Jeg tar med dette sitatet fra artikkelen:

«At the end of the day, there has never been a better time to be a developer. We have an endless number of tools and libraries that make our lives easier, and it gets better every day.» Nader Dabit

55 ganske gode React-tips

Jeg fant denne godbiten på Reddit — en docx-fil på Dropbox med 63 kjappe React-tips. Jeg vet det står 55 i overskriften, men det gjorde det virkelig i den originale overskriften også. 😅 Uansett en haug med kjappe tips det er verdt å skumme gjennom.

React-guide for designere

Om du ikke har brukt React så mye før, eller om du har en kollega som er i den situasjonen, så kan det være smart å ta en titt på denne “boken” fra Framer.

Her går man gjennom de grunnleggende konseptene til React på en veldig fin og pedagogisk måte, hvor man blant annet går gjennom hvordan man gjorde samme type frontend-utvikling i “gamle dager” med jQuery.

Boken er ikke helt ny, men har fått seg en flott oppdatering med alt du trenger å vite om hooks og moderne React-APIer.

Pretty styled components

Synes du det blir litt grisete å skrive CSS-in-JS-komponenter? Da er du ikke alene. Spesielt fælt blir det om man bruker theming-funksjonaliteten — da ender man ofte opp med fraser som:

color: ${props => props.theme.light.colors.primaryColor}

Blergh.

Heldigvis finnes det måter å komme seg rundt problemet på. Simon Jentsch har skrevet en sak der han bruker høyere-ordens funksjoner til å rydde opp litt i koden. En slags selector-teknikk, kan man kalle det. Jeg er litt usikker på om hvor ryddig det blir å ha disse strødd rundt i koden, men det kan kanskje refaktoreres ut.

Uansett — en spennende teknikk det er verdt å vite om!

Det var det vi hadde for dere denne uken! Tusen takk for oss, også sees vi igjen om litt 👋