Hopp i React, på en morsom måte

ForrigeUke: Ny Storybook, Hooks-tips, og hvordan man lager mer effektive React-applikasjoner.

📸 NESA by Makers / Unsplash
📸 NESA by Makers / Unsplash Vis mer

Forrige uke var uken vi endelig fant ut hvordan man skal spise en ananas🍍, og den årlige appelsinkrigen foregikk i Italia🍊. Donald twittret i vei som vanlig 🤦 og vi kunne juble for Sigrid til tops i UK 🎤 Solskjær og mirakelet i Paris ⚽️, kvinnedagen 💁 og ikke minst for barbie som ble 60 år på lørdag 💃💅🍾 Og 70 818 ting skjedde i React-verdenen!


Vi fortsetter med hooks og custom hooks, men når skal vi egentlig bruke de?🤷

Det har vært mye snakk om hooks i det siste, og alt som blir lettere ved å ta de i bruk. Custom hooks skal gjøre det veldig enkelt å dele og gjenbruke koden. Men når passer det seg egentlig best å bruke de? 🤔 James Nelson gir deg noen lure tips og triks i sin artikkel.

Hva med useEffect? 🤷

Har du kanskje begynt å ta i bruk hooks, men fortsatt lurer litt på hvordan du erstatter componentDidMount med useEffect eller om du fetcher dataen riktig? Eller bare rett og slett er litt forvirret?🤨 Isåfall anbefales Dan Abramov sin “Guide to useEffect” på det sterkeste! Den er kanskje litt lang ☕️🤓 men desto større sannsynlighet er det for at en eller et par tre lyspærer går opp for deg💡

Ja vi elsker raske applikasjoner 😎

Trege og eller ineffektive brukergrensesnitt er det få brukere som er noe særlig fan av. This Week in React-tryne Philip Spiess gir deg noen nyttige tips til hvordan du kan effektivisere schedulingen i React-appen din.

Ta også en titt på nye react-window, som er en omskriving av react-virtualized. Begge konseptene er laget av React Core teammedlem Brian Vaughn og handler om at man kun skal rendre det som er i viewet. Det vil si at hvis du har en kjempestor liste kan det være stor fordel å ikke rendre hele samtidig, men kun den delen brukeren ser.

Nye releases 💫

Eslint-plugin-react-hooks v.1.5.0 er publisert!

Og en kanskje litt mindre spennende release v.16.8.4 av React med en bugfix av runtime-error, når man inspiserer en komponent som bruker useContext-hooken 🧐 er publisert.

Bruker du Storybook? Versjon 5.0 kom hvertfall ut denne uken med nytt og fint UI, dog er det ulike meninger om hva den egentlig burde brukes til.

Hopp i det 🤸!

Er du ny i React-verdenen? eller kanskje til og med programmeringsverdenen, eller kanskje du har en venn eller kollega som har lyst til å lære seg det? Kent Dodds forteller deg hvordan du kan hoppe i det på en morsom og realistisk måte 🤩.

I samme slengen er det også verdt å bruke 30 min på å høre på ukens React-podcast “Learn to Learn”. Kyle Shelvin forteller blant annet om sin inngang til programmering og viktigheten med å dele kunnskap med så mange som mulig 🙌.

Det var alt for denne gang 🙃 Ha en ☀️-ende uke!