Dette var uken der Vue-sjefen puttet det ned 🎤, noens mamma var i det gavmilde hjørnet 💸, og noen fant opp hesten på ny🐴.
Og 2 032 020 ting skjedde i frontend-verden!
Create React App får en offisiell Redux-template
Jada, det er ikke like kult å bruke Redux lenger. Context og hooks og alt det der. Men av og til er det et prosjekt hvor Redux sin sentrale tilstandshåndtering hadde vært perfekt. Og hva er da bedre enn en fiks ferdig template som setter opp boilerplaten for deg?
Nå har Mark Erikson og hans maintainer-gjeng laget en helt flunkende ny template som setter opp det du trenger med Redux Toolkit og anbefalt mappestruktur.
Her er hva du får ut av boksen:
Du kan også ta en titt på release notes om du er interessert i dem.
Snowpack
Det er lenge siden vi har sett noe banebrytende på bundler-fronten. Webpack har blitt en slags bransjestandard alle hater, mens Parcel er batteries-included varianten alle venter på at skal komme ut i versjon 2.0. Noen bruker sikkert Rollup også, men det er om mulig enda verre å konfigurere enn webpack. Urgh.
«De skryter på seg 10 ganger så rask bundling tid, ved å ikke bundle koden din overhodet!»
Ut av intet kommer plutselig et prosjekt som heter Snowpack! De skryter på seg 10 ganger så rask bundling tid, ved å ikke bundle koden din overhodet! Istedenfor bruker Snowpack den nye ESM (ES Modules)-standarden for pakker i JavaScript, som allerede er støttet i alle nyere nettlesere.
De støtter også IE11, som gjør det til et reellt alternativ. Test det ut på hobbyprosjektet ditt og si hva du synes! Du kan finne dokumentasjonen her.
Blitz — en drøm?
Campingvogn-entusiast Brandon slapp i forrige uke et rammeverk som… ikke fins ennå.
🔥 HUGE ANNOUNCEMENT
— Brandon 🚀 Blitz⚡️ (@flybayer) February 17, 2020
Introducing Blitz⚡️, a Ruby on Rails equivalent for monolithic fullstack React apps!
This radically improves the productivity of building React apps 🚀
You can delete all your APIs, data fetching, client side state management & caching for most apps!
👇 pic.twitter.com/YbfGKG8yEu
Det høres jo veldig fint ut — gode konvensjoner som lar oss fjerne mesteparten av API-koden vår, og unngå mesteparten av klientside-tilstanden i samme slengen. Det er Ruby on Rails, bare med React og Next.js i bunn.
Det tok riktignok ikke så veldig lang tid før noen etterspurte hvor koden var — det så relativt tomt ut både på hjemmesiden og Github-repoet. Brandon lover den kommer snart, men enn så lenge ser dette ut som noen har vært litt flinkere til markedsføringen enn til kodingen. Vi venter dog i spenning!
Knutern ranter litt om MDX
Sanity-entusiast Knut Melvær er en hyggelig kar på Twitter (sikkert på ordentlig også), og en skikkelig skarping. Så når han kommer med rante-sekken og fyrer løs på MDX — da er det på tide å høre etter.
Melvær mener at MDX — Markdown med JSX-støtte — blir en rar mellomting mellom et halvveis forståelig format (som Markdown jo er) og ren kode. Resultatet blir noe kun React-utviklere forstår — og da kunne man kanskje bare hatt innholdet sitt i en React-komponent til å begynne med?
Vel verdt de få minuttene det tar deg å lese gjennom!
Se hvordan Max koda 3D-grafikk for Karpe
Stay Classy
Tailwind er visst det nye Bootstrap — CSS-biblioteket alle bruker nå for tiden. Det baserer seg på såkalte utility-klasser, litt post-prosessering og en haug med design tokens. Nå har CodeSandboxer og eks-Bekker Christian Alfoni satt sammen et typesikkert og vidunderlig lag på toppen, som han kaller Classy UI.
Her spesifiserer du bare en rekke såkalte design-tokens (farger, grader av gjennomsiktighet, hvor avrundede hjørner skal være osv), og så setter man sammen det man trenger. Det gjør at du kan iterere lynraskt, og helt typesikkert.
Gi det et forsøk neste gang du skal kode noe da vel — Classy UI er i beta enda, men det er vel godt nok for et hobby-prosjekt i alle fall!
Selectors explained
CSS-selectors kan være vanskelige greier å forstå seg på. Tro meg — det tok meg noen år før jeg hadde pugget alle de forskjellige måtene å spesifisere en selector på. 😅
Hugo Giraudel har laget et verktøy som forklarer enhver selector du kan kaste inn i den på en enkel og forståelig måte. Test den ut da vel!
✨ Formally introducing “Selectors Explained” now that it works okay.
— Hugo “Kitty” Giraudel (@HugoGiraudel) February 24, 2020
🤯 A small utility to demystify CSS selectors, explaining them in plain English.
🔗 https://t.co/YRb7NUZmgC pic.twitter.com/I3rjbvWYS6
Det var det vi hadde for dere denne uken! Tusen takk for at du leste helt gjennom 😍 Gi oss gjerne litt applaus på siden her om du synes det var verdt tiden din. Og hvis ikke — reach ut til meg på Twitter og si hvordan vi kan bli mer relevante for nettopp din interesse.
Snakkes neste uke! 👋
MGP-krasjet: Hvor mye er egentlig 38 millioner emojis?
- At 145 megabyte data knakk hele løsningen, høres litt merkelig ut, mener Øistein Sørensen.