Har du hørt om container queries?

ForrigeUke: react-cool-dimensions, Twitters favoritt-kroker og React Testing Library.

📸: Adam van den Brink / Unsplash
📸: Adam van den Brink / Unsplash Vis mer

Dette var uken for episke comebacks 🚨, fantastiske kombinasjonsrammeverk 🧙 og kreative ideer 🍺.

Og sånn 17–18 ting skjedde i frontend-verden. 🤷♂️

For det var faktisk ikke all verdens som skjedde forrige uke, men litt klarte vi i alle fall å grave opp.

Hva er din favoritt-krok?

For et år siden sparket Hooks virkelig livet inn i en allerede populær maurtue. Man fikk en fresh ny tilnærming til React, og mange fantastiske nye ideer spratt opp. Men hva er din favoritt-hook?

Her er det mange slagere som dukket opp, og jeg kan absolutt anbefale å sjekke ut tråden. Det er åpenbart mange tullete ting (favoritten er kanskje useLess), men også noen skikkelig smarte ideer. Min favoritt er denne shopping-cart hooken!

Ta en titt og bli inspirert!

Container Queries Lite

For de som har vært med i CSS-verdenen en stund, så har har man kanskje hørt om container queries: For de uinnvidde (helt innafor å være uinnvidd altså) så er container queries media queries for DOM-elementer.

Det har vist seg å være vanskelig (umulig?) å implementere i CSS — men i React er alt mulig! 🎉

Det freshe nye biblioteket react-cool-dimensions lar deg observere størrelsen til et objekt og tilpasse deg til det. Ganske fjongt!

«...en skikkelig chin-check i teste-skillsa!»

Steg opp test-spillet ditt

Jeg føler at jeg er ganske oppegående sånn generelt sett. Jeg klarer en og annen utvikler-oppgave, og skjønner testing av software-utvikling. Trodde jeg.

Mitt favorittbibliotek for testing akkurat nå er React Testing Library — og det viser seg at jeg tydeligvis er en nybegynner i spillet allikevel. For i denne artikkelen fikk jeg en skikkelig chin-check i teste-skillsa!

Det var det jeg klarte å grave opp denne uken. Det var ikke all verdens, men jeg håper du ble inspirert allikevel. Tusen takk for at du leste, og for at du brukte tiden din på akkurat oss. Sees igjen neste uke!