Forvirra av Redux? Da bør du lese dette

ForrigeUke: JSX uten Babel, Hooks i produksjon, podcaster og en genial Redux-guide.

📸: freestocks.org / Unsplash
📸: freestocks.org / Unsplash Vis mer

Dette var uken Snoop Dogg lanserte kokebok 🚬, man traff verdens første hundodille 🐊, og Max Stoiber var på trålern 🚢. Og 28 537 ting skjedde i React-verdenen!

JSX uten Babel? 👀

En av de største ankepunktene til React har vært JSX. Denne spesialsyntaksen som ligner veldig på HTML gjør det lett å skrive React-apper — men det krever et byggsteg for å fungere i browseren (vel, nesten). Frem til nå.

Preact-sjef og Google-tryne Jason Miller har laget HTM, som er et lettvekts (700 bytes!) alternativ til JSX. Det ser nesten helt likt ut, letter POCing i nettleseren, og kan til og med kompileres helt vekk om man allikevel bruker Babel.

I tillegg til å gi oss bakoversveis, gir HTM oss endel features JSX ikke har enda — inkludert en haug HTML-features som kommentarer, selv-lukkende tagger og optional quotes.

Sjekk det ut på GitHub!

Hooks i prod!

Vi har skrevet om Hooks de siste par ukene, mest fordi det er noe av det største som har skjedd React siden funksjonskomponenter. Den store ulempen er at man ikke bør bruke en alpha-release i produksjon! Heldigvis for oss andre, har Twitter-fjomp kitze laget landingssiden til den nye startupen sin med hooks. La oss håpe han har låst versjonene sine 🙈

Uansett er det utrolig kult å se hvordan kode kan se ut i en halvavansert app in the future. Ta en titt på siden, og ikke minst sjekk ut koden!

Podcast-nyheter!

To store ting på podcast-fronten denne uken. Først ut er React Podcast, som kom med en fantastisk episode med Formik-sjef Jared Palmer. Der pratet de om hooks, og hvorfor du ikke burde skrive om appene dine helt enda.

Den andre store nyheten forrige uke var lanseringen av den nye podcasten til ‘murica-tryne Ken Wheeler og nettopp Jared Palmer — The Undefined Podcast! De har ikke kommet ut enda, men du kan skrive deg på nyhetsbrevet deres her!

Visuell Redux!

Synes du Redux er litt vanskelig å forstå seg på? Vel, da kan du glede deg til denne artikkelen! Ohans Emmanuel har skrevet en fantastisk visuell guide som dominerte Reddit denne uken. Hopp inn og lær!

Det var det vi hadde for dere denne uken! Tusen takk for at du leste, og takk for oss. Sees i neste ukes <ForrigeUke />!