Forskjellen på undefined og null

ForrigeUke: GraphQL-kurs, React med TypeScript, ansvarlige nettsider, neste Next.js, undefined vs null i JavaScript.

Dette var uka hvor reddit tok over Wall Street💰, for acapella-tunes med nostalgiske vibes💻, og selvfølgelig en cute doggo🐶 siden det er jeg som er forfatter.

Og litt av hvert skjedde i frontend-verden også!

Mestre React med TypeScript

Å få React og TypeScript skikkelig under huden byr på mange utfordringer.

Hvilke typer skal man bruke? Hvordan definerer vi komponentene våre på best mulig måte? Hvordan funker generics? For å nevne noen av dem.

Jack Herrington har i denne halvtimes videoen satt sammen en finfin steg-for-steg guide til hvordan man løser disse utfordringene fra scratch som bidrar til en mer helhetlig forståelse av teknologiene 😍

Let's dive DEEP into understanding how to type your React components in Typescript! Cheatsheet: https://github.com/typescript-cheatsheets/react Code: https://github.com/jherr/ts-hooks Hope you folks enjoy this! 👉 If you enjoy this video, please like it and share it. 👉 Don't forget to subscribe to this channel for more updates: https://b... Vis mer

GraphQL-kurs 🚀

Apollo har nettopp lansert sin nye læringsplattform Odyssey og i den forbindelse sluppet det første videokurset som handler GraphQL!

I løpet av 30 min får du innføring i hvordan du setter opp en graf og kobler den til en React app. På siden vil man finne flere forskjellige ressurser, deriblant videoer, interaktive quizer og kodeutfordinger som hjelper deg i å mestre GraphQL!

Her er det bare å stay tuned for mer content fra Apollo fremover!

Ansvarlige nettsider ☝️

Det er mye å tenke på når man skal sette opp en ny nettside. To av de mest sentrale tingene er responsiveness og accessibility (tar det på engelsk jeg).

Joy har laget en side hvor hun har samlet tips og triks man kan bruke for å få til nettopp dette. Tittelen Responsible Web apps var i utgangspunktet en slip of tongue da hun egentlig mente Responsive Web apps, men siden utviklere har ansvaret for å gjøre nettsidene både responsive og tilgjengelig så klinger det ganske godt allikevel!

Verdt en titt den her altså 👀

undefined vs null 😶

To non-values— en feil som ikke kan gjenopprettes. At JavaScript har to typer non-values er i dag sett på som en designfeil — sier til og med JavaScripts skaper Brendan Eich.

ECMAScript spesifiserer de som:

  • undefined blir brukt når en variabel ikke har fått tildelt noen verdi.
  • null representerer fravær av verdi med vilje.

Dette og mer til kan du lese mer om i Dr. Axel Rauschmayers artikkel om temaet som tar for seg bruken av disse verdiene.

Next.js 10.0.6 ⏭

Til slutt en liten versjonsoppdatering av Next.js! 👇

Takk for nå! Leses neste uke 👋