Dette var uken for en kongelig baby 👶, en overraskende flom 😮 og 45 poser spinat.
Og 925 ting skjedde i React-verdenen!
React 16.6 begynner å nærme seg
Det er alltid spennende å sniktitte på nye releases, og de som sniktitter på GitHub-tags har kanskje lagt merke til at React 16.6 er ute i en canary-versjon allerede! Test den ut ved å installere den slik:
npm install react@canary
Her ser vi blant annet at Reacts nye concurrent mode er slått på, og at man endelig kan prøve seg frem med alle de nye APIene Suspense vil komme med, uten å brekke koden.
React NYC-sjef og Reddit-gangster swyx har laget en liten demonstrasjon av hva man kan nå få til – og det er ganske spennende saker! Ta en titt i Reddit-tråden for lenke og en spenstig diskusjon.
Webpack 5 er rett rundt hjørnet
Det er sjelden en uke som går forbi uten at vi ser nye forbedringer i byggsystemene vi bruker på frontenden. Denne uken er det Webpack som begynner å nærme seg en versjon 5, og her ser det ut til at der en endel forbedringer!
Den største forbedringen denne gangen ser ut til å være basert på mellomlagring av bygg, for å gjøre inkrementelle kjøringer enda raskere.
🔥🔥🔥🔥🤯💥🚀 @webpack 5.0.0-alpha
— Sean Thomas Larkin (肖恩) (@TheLarkInn) 9. oktober 2018
🔥🔥🔥🔥🤯💥🚀
Cold Build: 3100ms
Hot Build: 441ms
Hot Build w/ File Change: 833ms
Try it on your project :) let's see how fast these builds are looking :).
You can link locally because we have no build step!https://t.co/PbzuTXK6F7 pic.twitter.com/dcOChBfolQ
Ta en titt på milestonen på GitHub for en komplett oversikt.
Spørsmål fra en React-recruiter
Hvis du leter etter en jobb som React-utvikler, er det greit å vite hva du kan forvente deg av spørsmål. Og da er artikler som forteller deg nettopp hva du kan forvente deg ganske greie.
Kar-med-langt-og-komplisert-navn Bartosz Szczeciński er recruiter, og har skrevet en god og utfyllende artikkel om hva i alle fall han forventer seg av noen som kaller seg React-utvikler.
Jeg synes det kanskje var i meste laget — og at det viktigste er å utvise en nysgjerrighet for å lære — men det er interessant lesning likevel.
React Native Testing Library
Testing er ikke så lett — og spesielt gjelder det når man vil skrive integrasjonstester for React Native. Heldigvis har Callstack-koder Michał Pierzchała satt seg ned og skrevet et bibliotek som lar deg gjøre nettopp det — react-native-testing-library .
I’m happy to announce a new testing library to help you write better React Native tests with less effort.
— Michał Pierzchała (@thymikee) 11. oktober 2018
react-native-testing-library 🎉🎉🎉
It’s like react-testing-library but tailored for RN and universal React apps. Happy testing! 🙃https://t.co/D8NFZzW8tr
Noen digger på ReasonReact
Har du hørt om Reason? Det var ganske nytt for meg også. Reason er et subsett av OCaml, som er et flott og utprøvd funksjonelt språk — og som passer relativt bra sammen med React. Og Reason? Det er jommen meg laget av Facebook det også.
Eks-advokat og nå-utvikler David Kopal har skrevet en fantastisk guide som tar deg gjennom hva Reason er, hvordan du bruker det med React, og hvorfor du burde. Les og lær!
Og det var det! Nå er det bare halvannen uke til ReactConf, og med en stjernespekket speaker-liste kan vi bare glede oss til å høre litt mer om fremtiden til vårt alles kjære rammeverk. Takk for at du leste, og velkommen tilbake.