Foto: Annie Spratt / Unsplash
Foto: Annie Spratt / Unsplash Vis mer

ForrigeUke: Gatsby 2.0, Next.js 7, Framer X, create-react-app 2

Dette skjedde i React den siste uka. ✍️

Dette var uken Batman lurte Nest 🦇, Kanye plukka opp kodinga igjen 🕺🏿, og noen forklarte hvor begrepet “uppercase” kommer fra ⌨️.

Og 30.198 ting skjedde i React-verdenen!

Gatsby JS ute i 2.0

Hvis du liker React, men egentlig bare trenger en vanlig statisk side, så har du sikkert hørt om Gatsby JS. Dette verktøyet (som nylig også ble lansert som et offisielt startup!) lar deg generere opp progressive server-side rendra webapper, som konsumerer en haug med forskjellige datakilder.

Gatsby var ifølge seg selv “blazing fast” fra før av, men i versjon 2.0 har det kommet en rekke forbedringer, både innen tooling (webpack 4, babel 7 etc), ytelse (React 16, over en tredjedel mindre JavaScript-bundle etc) og tilgjengelighet (de har byttet til Ryan Florence sitt nye routing-prosjekt Reach Router). Med andre ord — ganske mye moro for penga!

For mer informasjon, ta en titt på den offisielle lanseringsbloggposten, den ganske omfattende migrasjonsguiden — eller rett og slett hopp inn i den nyskrevne dokumentasjonen og lag din egen mega-avanserte statiske side.

Bedre og raskere server-side rendering med Next 7

Mens vi snakker om rammeverk for å rendre React-apper til statisk HTML, så må vi snuble innom Next.js — som også har kommet med større oppdatering denne uken.

For de som ikke kjenner til Next, så er det en enkel og grei måte å lage server-side rendrede React-apps på — perfekt for de prosjektene der tidssensitiv SEO er alfa og omega.

Next har i likhet med Gatsby også fokusert på utvikleropplevelsen i denne releasen, med raskere bygg og mindre payloads som hovedfokus. Det ser ikke ut til å være spesielt mange ikke-bakoverkompatible endringer heller, så her er det bare å gønne på!

create-react-app@next

Få ting har gjort mer for React enn den offisielle bootstrap-pakken create-react-app . Dette kommandolinje-scriptet setter opp en enkel “hello world”-app på et par sekunder, og abstraherer vekk alt av bygging og annet krimskrams. Vi bruker det tilogmed på et par produksjonsapper — så fleksibelt er det i alle fall!

Det har lenge vært snakk om og planlegging av en versjon 2.0.0, hvor flere større svakheter med det originale designet blir addressert. Dessverre tror jeg teamet bet av litt for mye på en gang, noe vi ser av disse tweetene fra React-maskot og CRA-hode Dan Abramov:

Du kan lese en full feature-liste over hva de planlegger å shippe (og hva de planlegger å droppe) på Github-issuet deres.

Fantastiske Framer X

Aldri har jeg vært borti mer hype rundt et designverktøy enn Framer X. Dette verktøyet, som endelig kom ut i forrige uke, har vært ute i en lukket betarunde i flere måneder allerede, og alle i React-sfæren har skrytt svært uhemmet av mulighetene det byr på.

For de som ikke tilbringer like mye tid på Twitter som forfatteren av denne artikkelen, så er Framer X basically et designverktøy som lar deg bruke og produsere React-komponenter til å lage fremtiden. Eller noe slikt.

Jeg gleder meg til å prøve det ut. Uansett hva som skjer så har nok Sketch fått en utfordrer på designverktøy-fronten. Bli solgt du også på hjemmesidene til Framer!

Ny React-podcast med Kent C. Dodds!

Alles favorittkoder og Paypal-fjes Kent Dodds har vært innom The React Podcast og prata litt om å slette kode og å få ting gjort.

Hør hele episoden der du hører podcasts  —  eller her.

Det var det vi hadde for deg denne uken! Vi håper du likte det jeg fant, og at du kommer tilbake neste uke. Tchuss! 👋