Erlend bygger bybarn.no med internettkompis

- Like etter lanseringen fikk kompisen João sin første fulltidsjobb i bransjen!

Erlend og Eva har vandret rundt i Oslo og dokumentert aktiviteter for barn. Det ble til bybarn.no. 📸: Privat
Erlend og Eva har vandret rundt i Oslo og dokumentert aktiviteter for barn. Det ble til bybarn.no. 📸: Privat Vis mer

Nylig var Erlend Aasen Gloppestad (38) klar for pappaperm med lille Eva (1), hjemme i leiligheten på Grønland i Oslo.

Spørsmålet var bare; hva skulle de to finne på sammen?

- Det finnes jo litt informasjon på nettet, men som oftest er det de store attraksjonene som Holmenkollen og Frognerbadet som blir nevnt. De går man fort lei av, spesielt som fastboende, forteller Gloppestad.

Det var nemlig de kule lekeplassene og de barnevennlige kaféene Gloppestad ville vite om, derfor bestemte han seg for å bruke de lange trilleturene i pappaperm til å dokumentere små og store sentrumsnære tilbud.

Før han visste ord av det utviklet det seg til en hobby, og Gloppestad satt i gang å dokumentere hele Oslo-området.

Idèen kom om å samle alt i en nettside. Nå trengte han bare hjelp til å få det tekniske på plass.

Møttes på fotballforum

Gloppestad er nemlig ikke utvikler selv, men han hadde en internettkompis som drømte om å bli utvikler. Den kompisen var João, som er bosatt på andre siden av verden, i en av Brasils største byer: São Paulo.

- For å gjøre en lang historie kort, så er vi begge fotballfans. João hadde av alle ting en fascinasjon for SK Brann, og tok kontakt på et forum med spørsmål om klubben. Jeg svarte, og vi utvikla et vennskap som nå har vart i 20 år, forteller Gloppestad.

- De siste årene har han lært seg utvikling via YouTube og lignende, med mål om å få seg jobb. Han kan teorien, jeg har idéene, og med det som utgangspunkt lagde vi først foppal247.com og så bybarn.no.

- Vi har snakket sammen hver dag i flere måneder, og så har João prøvd, feilet og lykkes, mens jeg har sanka innspill fra testbrukere.

Og det harde arbeidet lønte seg for João. Like etter lansering av Bybarn.no fikk han sin første fulltidsjobb i bransjen.

Teknologien bak

Gloppestad forteller at João har fått fritt spillerom til å velge teknologi og hvordan siden skulle legges opp, og han sier han må fyre av en beskjed til kompisen når vi stiller tekniske spørsmål.

João kan fortelle at backenden er utviklet med Php og Laravel-rammeverket, mens frontenden er en miks av Laravels Blade template-motor og Vue.

CSS er hovedsakelige Vuetify, og siden er hostet hos Linode med nginx og PostgreSQL som database.

Gjengen bruker ikke noe CMS.

Gloppestad håper å kunne utvide til andre byer på sikt. 📸: Privat
Gloppestad håper å kunne utvide til andre byer på sikt. 📸: Privat Vis mer

Utvide til andre byer

Etter lansering forteller Gloppestad at tilbakemeldingene har vært veldig gode. Først bare fra bekjente, men i det siste har totalt ukjente begynt å ta kontakt.

- Vi har fått ros, men også tips om hvordan vi kan lage sida mer intuitiv, forslag om navnendring på kategorier og så videre. Det har blant annet ført til at vi tok bort bildekarusellen på forsida og erstattet den med et kart.

Gloppestad forteller at besøkstallene går opp og ned fra dag til dag, men at brukerne som er innom klikker seg mye rundt.

- Det er tydelig at de sjekker ut ulike tips, akkurat slik vi håpet!

På kort sikt planlegger Gloppestad å fylle på med mer innhold. For Oslo ligger det allerede rundt 300 tips inne, men målet er 500.

Han forteller at det fortsatt er bydeler han ikke har utforsket. Han har også planer om å utvide til andre byer.

- Da blir det en "go-to"-side for barnefamilier og andre som ønsker inspirasjon. Dessverre for meg er Norge et ganske langstrakt land, flirer han.

João på sin side jobber til stadighet med å forbedre ytelsen på siden, og forsøke å gjøre sida mer intuitiv forteller Gloppestad.

Motivert til å lære mer

Gloppestad forteller at han har gått fra å være helt grønn på webutvikling til å få ørlite mer kunnskap gjennom prosjektet. Men aller mest har han fått motivasjon til å lære mer.

- João foreslo faktisk denne uka at jeg burde sette meg inn i basis app-utvikling, mens han tar seg av det andre.

- Mulig det blir noen YouTube-sesjoner på sofaen i ferien, for å se om dette er noe for meg!