Endelig er nye React DevTools ute

ForrigeUke: Divjoy, Parcel 2, nye React DevTools, hooks sin mentale modell og JSX uten logikk.

📸: Ole Petter Baugerød Stokke
📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Dette var uken for et flott debugging-verktøy 🦆, god timing 😅 og sterkt samhold 🌹.

Og 332 019 ting skjedde i React-verdenen!

Endelig nye React DevTools! ❤️

Selv om React-teammedlem Brian Vaughn tryna på løpetur i forrige uke, stoppet det ikke releasen av den flunkende nye React DevTools-extensionen til din favorittnettleser.

Her har du mye nytt å se frem til — bedre filtrering, fresht design og fokus på brukeropplevelse er det du kan glede deg mest til. For ikke å snakke om innebygget støtte i CodeSandbox! 😍

Jeg har brukt beta-versjonen i noen måneder allerede, og har vært veldig imponert over kvaliteten på featurene underveis. Merk at den ikke støtter React 0.14 og lavere lenger — der må du eventuelt bygge din egen versjon fra master.

Du har mest sannsynlig fått den nye versjonen installert automatisk. Sjekk det ut — og når du er ferdig med “wow”-ingen og “oooh”-ingen, kan du lese den offisielle bloggposten.

Lær deg den mentale modellen til hooks

For de som har vært med i React-miljøet en stund, så er Ryan Florence og Michael Jackson kjente navn. De er folka bak den mest brukte routeren for single page apps — React Router — og reiser for tiden rundt og holder workshops over hele USA.

Av og til deler de en talk de holder på denne touren, og forrige uke delte de denne timeslange snutten hvor de prøver å forklare den mentale modellen bak hooks. Absolutt verdt tiden din, om du skulle ha litt pendlevei å slå ihjel i løpet av uka.

Slutt å skriv React-boilerplate med Divjoy

Mange React-prosjekter involverer noen timer med oppsett rundt autentifisering, valg av komponentbibliotek og alt mulig annet. Dette har folka bak Divjoy innsett, og prøver å løse for deg ved å gi deg et komplett GUI for landingsside-utvikling!

Dette er ganske imponerende greier rent teknisk, selv om jeg er litt usikker på hvor mye bruk man faktisk får ut av det i praksis. Uansett, veldig stilig laget! Kanskje noe man kan vurdere neste gang man har litt dårlig tid til å lansere et prosjekt?

Unngå logikk i JSXen din som en pro

JSX er fint og flott, men det kan fort bli litt kaotisk om man drar inn for mye logikk, omforming av data osv i selve JSXen. Er det et nødvendig onde?

Profesjonell franskmann og React-hode Jonathan Verrecchia har skrevet den definitive guiden til hvordan du kan unngå nettopp det.

Parcel 2 er ute i alpha!

Webpack-utfordrer Parcel har slått seg opp på å minimere mengde config du trenger å sette opp for å bruke det. Nå ser det ut til at en etterlengtet omskrivning begynner å nærme seg.

Jeg har ikke så mye erfaring med Parcel personlig, men folk sier det er ganske kult!

Det var det! Tenk, nå har vi holdt på en stund med denne serien. Tusen takk for at du leser den innimellom, og for at du er interessert i React. Takk for denne uken, og sees snart igjen 💚