DevTools 4 får temaer!

ForrigeUke: React 16.8.2, ESLint-regler for Hooks, temaer i DevTools og Hooks i React Native.

📸: Michael / Unsplash
📸: Michael / Unsplash Vis mer

Dette var uken for Valentines, og overly-attached kjærlighetsgester ❤.

Det var også uken for søte hunder (er ikke alle uker egentlig det?) 🐶, uken for landesorg, og her er noen tips om hvordan snakke med barna om det.

Og 3182 ting skjedde i React-verdenen!

Det patches og releases!

Uke 7 var aftermath etter at React releaset versjon 16.8 i uke 6 med det mye omtalte konseptet Hooks. Og hva er vel en en liten minor release av React og Hooks uten patches?

Valentines var på torsdag, og React gjorde denne dagen ekstra spesiell ved å gi oss versjon 16.8.2. Denne inneholdt bugfixes som at useEffect ikke ignorerer gjentatte kjøringer av ReactDOM.render (praktisk!), hindre kræsj ved unmounting av tomme portals, og generelle fikser som omhandlet: useImperativeHandle hook, få crossOrigin til å funke på SVG elementer, og fikset falske positiver med suspense med hooks!

I tillegg til alt dette, så var det også tid for å release et par eslint-regler som react-hooks/reactive-deps (vel, en alpha-versjon) som gir deg flotte auto-completes for Hooks som for eksempel useEffect().

Blå eller rosa DevTools?

DevTools-pro og React Core-teammedlem Brian Vaughn teaset med hva det nye DevTools kan komme med, og noe av det viktigste man må ha for å være en godkjent utvikler er selvfølgelig theming:

Dan Abramov har sine meninger om DevTools 4.0.0 sine style-alternativer:

Og gir seg ikke 😂:

DevTools støtter allerede muligheten for å debugge hooks på en ryddig måte, men det har blitt lovet mer 👉 Brian ga oss et eksempel på hvordan inspisere verdier i komplekse hooks! Ikke nok med det, redigerbare props og state blir også mulig!

En demo av DevTools 4.0.0 finner du her!

React Native med hooks!

En release-candidate for React Native 0.59 (v0.59.0-rc.1) er offentliggjort, noe som vil introdusere blant annet støtte for hooks. Dette fører til at man kan bruke det i native komponenter uten render-problemer🤘

Et fint eksempel av React Native og Hooks finner du her!

Håper dere likte min første bloggpost for <ForrigeUke />! Vi snakkes plutselig 👩💻