Dette misliker folk med React

ForrigeUke: Upopulære meninger, React Router 5, tab-komponent, hooks-routing og React.warn/React.error.

📸: Skitterphoto / Pexels
📸: Skitterphoto / Pexels Vis mer

Dette var uka for fluffy hunder 🐶, klønete pandaer 🐼 og fantastiske filmposter-remakes 🍿.

Og 122 019 ting skjedde i React-verdenen!

Unpopular opinions: React edition

Mye av denne bloggserien kommer fra Twitter — og en av de mest underholdende tingene som skjedde der denne uken var denne tweeten fra React-tryne Dan Abramov:

Om de 500 kommentarene ikke er nok, kan jeg også anbefale alle “quote-tweetene” som kommer med både morsom og konstruktiv kritikk om React. Her er noen av mine favoritter:

Her er det veldig mye å ta av. Scroll deg gjennom flere av disse trådene, for litt god underholdning og flott diskusjon rundt fremtiden til React.

React Router 5 er ute!

Folk tar ofte litt tungt på nye major-versjoner. Da er det ekstra digg når det ikke er noen “egentlige” breaking changes!

React Router, et av de aller mest brukte bibliotekene i React-verdenen, gikk akkurat på det man kanskje kan kalle “en liten semver-smell”, og måtte gå fra versjon 4 til versjon 5 uten å egentlig mene det. Problemet var hvordan man spesifiserte avhengigheten til react-router-dom . Vel vel. 🤷

Heldigvis var det mye mer enn en mini-major! Noen av de største nyhetene er:

  • “Update-blocking” problemet er ikke lenger et problem
  • react-router bruker nå det nye context-APIet internt
  • Du kan nå spesifisere et array av paths på samme Route -komponent!

Les mer i den offisielle bloggposten!

Tilgjengelige tabs til folket!

Mens vi prater om React Router, så kan vi jo nevne det nye prosjektet til en av de tidligere maintainerne til prosjektet. Ryan Florence har laget en ny merkevare — Reach — hvor han fokuserer på å lage universelt utformede komponenter som kan brukes på en generell måte.

Forrige uke var det endelig tid for en tab-komponent!

Jeg kan anbefale det meste fra Reach sitt UI-bibliotek egentlig! Ta en titt på siden deres! Husk — i Norge er det lovpålagt å være universelt utformet!

Routing med hooks?

Siden vi er innom routing denne uka, så tenkte jeg at jeg kunne ta med denne gøyale saken jeg fant på Reddit — nemlig routing med hooks!

Dette er en litt annerledes approach til routing, men definitivit litt spennende. Jeg gleder meg til å teste det ut!

React.warn og React.error

React Core-tryne Brian Vaughn hadde gleden av å melde ifra om to nye metoder for å logge feilmeldinger. Disse to — React.warn og React.error — er to fantastiske våpen spesielt for gjenbrukbare biblioteker som trenger å fortelle brukeren om feilmeldinger med komponent-stacken React har rendret.

Disse er merget til master, men ikke releaset enda. Gleder meg til å teste dem ut!

Mens vi er innom Brian Vaughn (som ga ut et album forrige uke!), kan vi jo også nevne en annen ting han har jobbet med — React DevTools! Der kan vi se frem til en ny betaversjon, som blant annet inneholder støtte for interactions — en måte å se hvordan dine interaksjoner påvirker React-appen din!

React 16.8.5

Takket være det store antallet utviklere som bruker React hver dag, finner man stadig nye bugs, forbedringer og småflikk å fikse i kodebasen. Det betyr at React relativt ofte kommer med bugfix-releases!

Forrige uke kom 16.8.5, som inneholdt en rekke bittesmå fikser — for det meste bedre feilmeldinger i forhold til hooks.

Det var det vi hadde å melde i forrige uke. Tusen takk for at du leste helt til slutten denne uken også.

Vi leses! 👋